‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriSeptembrie - bântuit de secetă: doar în două raioane au căzut precipitații cât norma

Septembrie – bântuit de secetă: doar în două raioane au căzut precipitații cât norma

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În prima decadă a lunii septembrie, pe teritoriul țării s-a menținut vreme anomal de caldă și cu deficit de precipitații. Temperatura medie decadică a aerului a constituit +21,0..+23,0°C, depășind norma cu 3,7-5,0°C, ceea ce se semnalează în medie o dată în 10-20 ani. 

În a doua decadă, chiar dacă vremea s-a răcit, nu au căzut precipitații pe o bună parte din teritoriul țării. Astfel, se menține Codul Galben de secetă hidrologică.

Doar la două stații meteo, din Ocnița și Briceni, au căzut cantități mai mari de precipitații, de 29 și, respectiv, 12 mm. Însă, aceste cantități sunt insuficiente pentru a acoperi deficitul de umiditate prezent în sol.

Nici în următoarele zile lucrurile nu se vor îmbunătăți. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în această săptămână nu vor cădea precipitații.

„Cantitățile căzute au fost nesimnificative și sunt caracteristice zonei de nord a țării. În următoarele 7 zile, sunt prognozate precipitații pe data de 26 septembrie în zona de nord, însă cantități foarte mici, de doar 2-3 mm. Temperaturile vor înregistra o tendință de creștere, de până la 30°C”, a menționat pentru Agrobiznes Ghenadie Roșca, șeful Centrului de prognoze meteo al SHS.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›