Tentativă de contrabandă, depistată la Vama Giurgiulești-Galați

Tentativă de contrabandă, depistată la Vama Giurgiulești-Galați

Polițiștii de frontieră din Republica Moldova, în comun cu inspectorii vamali, au contracarat o tentativă de transportare ilegală peste frontiera de stat a 140 de țigări electronice și 11 cutii cu vodkă. Cazul a fost consemnat, săptămâna trecută, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați.

Potrivit unui comunicat de presă, pe direcția ieșire din țara noastră s-a prezentat un microbuz de model Mercedes Sprinter, la volanul căruia a fost legitimat un conațional de 22 de ani.
După verificarea documentelor de călătorie a fost luată decizia extinderii controlului, pentru a exclude orice bănuială privind transportul ilegal de bunuri.
Astfel, urmare a cercetărilor fizice a mijlocului de transport, echipa mixtă de control a depistat sub bancheta din față mai multe pachete cu țigări electronice, iar sub scaune – cutii cu vodkă. Pentru întreaga cantitate de bunuri tânărul nu a putut prezenta actele necesare.
Conform competențelor, cazul este cercetat de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova în vederea elucidării tuturor circumstanțelor acestui caz și luării măsurilor legale ce se impun.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed