În următoarele zile, 30 de diplomați belaruși vor fi demiși de la mai multe ambasade din lume

890_450_5f331c047208e

În următoarele zile, 30 de diplomați din Belarus vor fi demiși din serviciul diplomatic al Republicii Belarus. Motivul acestor demisii este că ei și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile agresive ale conducerii țării în raport cu cetățenii pașnici.

Așadar, diplomații belaruși vor părăsi ambasadele din Spania, Letonia, Slovacia, Polonia, India, Emiratele Arabe Unite și din alte țări.

De asemenea, pleacă singurul diplomat care vorbește limba indoneziană la Ministerul de Externe din Belarus, la fel sunt concediați și tinerii diplomați din Belarus, absolvenți ai MGIMO, scrie tass.ru.

Această acțiune reprezintă „curățarea” corpului diplomatic din Belarus. „Este o ratare completă a politicii externe belaruse care a generat ruperea relațiilor diplomatice cu mai multe țări”, a declarat Pavel Latușko, diplomat belarus.

Motivele concedierii se anunță că ar fi postările angajaților pe rețelele sociale în care își exprimă poziția lor civilă cu privire la dezacordul în legătură cu falsificarea alegerilor și actele de violență împotriva manifestanților pașnici de către ofițerii de poliție împotriva revoltelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente