/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Cunoaşte-l pe Denis Furtună, tânărul care a devenit căpitanul echipei Zimbru Chișinău la doar 19 ani

20 septembrie 2020, ora 21:42

A devenit căpitanul echipei Zimbru Chișinău la doar 19 ani, iar din acel moment își face misiunea cu multă responsabilitate și pasiune. În pofida vârstei fragede, Denis Furtună se bucură de un mare respect din partea colegilor și a fanilor unuia dintre cele mai iubite cluburi de fotbal de la noi. Pentru el, un exemplu demn de urmat sunt jucătorii care nu-și schimbă echipa.

STAND-UP: ALEX MACOVEI, REPORTER TV8: „Fernando Torres a devenit căpitanul lui Atletico la 19 ani. Aceeași vârstă o avea și Matthijs de Ligt când a primit banderola la Ajax. Iar alte exemple nu trebuie să căutăm prea departe pentru că le avem aici, aproape, la Zimbru.”

Pentru prima dată, banderola de căpitan al echipei Zimbru i-a fost înmânată lui Denis Furtună într-un meci din sezonul trecut, contra lui Codru.

DENIS FURTUNĂ, CĂPITANUL ECHIPEI ZIMBRU: „Am simțit o responsabilitate mare, dar, în același timp, și o onoare foarte mare că sunt căpitan la o echipă atât de mare ca FC Zimbru. Vreau să le mulțumesc antrenorilor pentru încrederea acordată.”

Întrebat ce inseamnă Zimbru pentru el, Denis a răspuns fără sa stea prea mult pe gânduri: este ca a doua sa familie.

DENIS FURTUNĂ, CĂPITANUL ECHIPEI ZIMBRU: ”Zimbru este o echipă cu tradiție. Este prima campioana a Moldoveni. Este ca o familie. Aici am crescut ca fotbalist, ca personalitate.”

Chiar dacă Zimbru nu traversează acum cea mai grozavă perioadă, Denis crede că devotamentul și sacrificiile zilnice sunt cheia spre succes.

DENIS FURTUNĂ, CĂPITANUL ECHIPEI ZIMBRU: „Cred că în continuare, dacă o să fim o echipă unită și ne vom sacrifica în fiecare zi la antrenamente, vor apărea rezultatele.”

De mic, l-a admirat pe Carles Puyol și crede că fidelitatea acestuia pentru Barcelona este exemplul pe care ar vrea să-l urmeze.

DENIS FURTUNĂ, CĂPITANUL ECHIPEI ZIMBRU: „M-a inspirat Carles Puyol, cu devotamentul și curajul pe care îl avea pe teren. Dar, s-a mai descurcat destul de bine și cu rolul de căpital al Barcelonei și al naționalei Spaniei.”

Cum se cuvine unui adevărat fundaș central, Denis este înalt și puternic. Dar, în același timp, foarte îndemânatic. Știe să controleze foarte bine balonul, este destul de rapid și are joc de cap impresionant.

DENIS FURTUNĂ, CĂPITANUL ECHIPEI ZIMBRU: „Oricine are șansa la națională, dacă face o prestație bună la ecipa de club. Eu muncesc zi de zi, tind spre asta și cred că, într-o bună zi, voi călca pe teren în tricoul echipei naționale.”

Denis a debutat pentru echipa mare a Zimbrului în 2017, când avea doar 17 ani. De atunci a strâns 42 de meciuri pentru galben-verzo, în toate competițiile, marcand și un gol. De asemenea, Denis evoluează și la naționala de tineret.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram