(foto) Cât de pregătite sunt căminele universitare din Moldova pentru cazarea studenților în contextul pandemiei de COVID-19

Main

Pe 21 august 2020, Comisia națională extraordinară de sănătate publică a emis Hotărârea nr. 26, care prevede o serie de recomandări pentru redeschiderea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat în contextul COVID-19. Potrivit acestei hotărâri, la intrarea în fiecare cămin trebuie să fie instalate dozatoare cu dezinfectant pentru mâini, materiale informative referitoare la măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19, dar și alte măsuri necesare. În acest sens, noi am mers la fața locului pentru a verifica dacă toate aceste recomandări sunt respectate ori nu.

Universitatea Tehnică a Moldovei

Potrivit informațiilor comunicate de către UTM, în locurile de uz comun (bibliotecă, bucătărie, holuri) toți studenții sunt obligați să poarte măști de protecție, iar la intrare în cămin vor fi instalate dozatoare cu dezinfectanți și panouri informative. Aflându-ne la fața locului, am observat că toate cerințele menționate mai sus sunt respectate.

Dozatoarele cu dezinfectanți sunt instalate la intrare și în locurile de uz comun. La alte etaje nu au fost observate.

Universitatea de Stat din Moldova

Contactată de noi, USM ne-au comunicat că respectă toate recomandările pentru redeschiderea căminelor. Astfel, la intrarea în cămin era prezent un dezinfectant pentru mâini și, de asemenea, se efectua termometria persoanelor. Angajații căminelor purtau măști de protecție.

În camerele cu trei locuri disponibile erau cazați doar câte doi studenți. Această măsură a fost luată pentru a respecta spațiul între paturi de cel puțin un metru și asigurarea unei suprafețe de 6 m² pentru un singur loc.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

La USMF, în odăile cu suprafața de 12 m² sunt cazați doi studenți, iar în cele cu suprafața de 18 m² – trei studenți. De asemenea, la intrarea în fiecare cămin sunt prezente dozatoarele cu dezinfectanți și panourile informative care interzic accesul fără mască de protecție. Toate persoanele sunt supuse termometriei și verificării riguroase înainte de a primi accesul în cămin. Pe jos sunt prezente marcajele de păstrare a distanței fizice de cel puțin 1,5 metri, iar dozatoarele cu dezinfectanți sunt instalate nu numai la intrare, ci și la fiecare etaj. De asemenea, personalul era echipat cu măști și mănuși.


Important! În acest articol au fost incluse doar căminele universităților la care am primit accesul pentru a verifica dacă întrunesc toate normele necesare de protecție în contextul COVID-19.

Dacă în căminul unde locuiți situația este diferită, rugăm să ne lăsați în comentarii fotografii!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente