image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu // Jurnal.md

Câți elevi și profesori sunt infectați cu Covid-19 sau se află în autoizolare: Ministrul Șarov vine cu un raport

De la începutul anului școlar și până în prezent, 190 de elevi și 207 profesori, care s-au infectat cu virusul Covid-19. Totodată, alți 5553 de elevi și 288 de cadre didactice se află în regim de autoizolare. Datele au fost făcute de ministrul Educației, Igor Șarov, în cadrul unei emisiuni de la Național 4.

Igor Șarov a precizat că numărul școlilor aflate în carantină nu s-a schimbat de la începutul anului școlar. În prima săptămână a anului școlar erau 11 școli în carantină, iar acum avem zece instituții.

„Sunt 207 clase de elevi care activează de la distanță din cauza caratinei. Numărul acestora a crescut de la 177 de pe data de 14 septembrie curent, până la 207 acum. În prezent sunt 190 de elevi confirmați pozitiv la virusul Covid-19, iar aflați în autoizolare sunt 5553. Avem și 207 cadre didactice infectate cu noul coronavirus, și 288 în regim de autoizolare”, a declarat ministrul Educației.

Potrivit lui Igor Șarov, a crescut numărul grădinițelor care s-au deschis. Dacă la data de 14 septembrie curent erau deschise 738 de grădinițe, la ziua de astăzi, sunt 817 grădinițe care activează. Dintre acestea, 315 activează la distanță.

„158 de copii din grădinițe se află în autoizolare. Totodată 40 de cadre didactice din instituțiile de educație timpurie sunt infectați cu virusul Covid-19, iar 93 se află în autoizolare”, a precizat Igor Șarov.

Amintim că școlile din țară și-au redeschis ușile pentru elevi la 1 septembrie cu respectarea unui set de reguli pentru protecția împotriva viruslui Covid-19. Fiecare instituție de învățământ și-a ales unul dintre cele șapte scenarii elaborate de Ministerul Educației pentru funcționarea instituțiilor.

Noutăţile partenerilor

comentarii: