(video) Realitatea virtuală, în epoca lucratului de acasă: ce este biroul virtual Infinite Office

Dacă ai visat vreodată la un spațiu virtual în care să-ți desfășori activitate de birou, încărcat cu monitoare care plutesc, Infinite Office ar putea fi soluția.

Foto: captură video/youtube.com

În cadrul celei mai recente conferințe dedicate realității virtuale și kitului VR Oculus, cei de la Facebook au detaliat o serie de proiecte interesante, unele dintre ele într-un stadiu de dezvoltare mai avansat decât altele, citează Playtech.

Destul de sus pe lista priorităților pentru Facebook se află persoanele care lucrează de acasă. În contextul în care mulți dintre ei nu au foarte mult spațiu la dispoziție, un birou virtual cu mai multe ecrane sună foarte bine. Aceasta este premisa din spatele noului Infinite Office, o extensie a proiectului Oculus for Business dedicată oamenilor obișnuiți.

Ideea din spatele acestui proiect este de a te ajuta să fii mai productiv, de a facilita o imersiune sporită în spațiul tău de lucru, fără distragerile lumii reale. Din momentul în care ți-ai pus pe ochi kitul de VR, poți fi transportat într-un birou virtual a cărui dimensiune este cât de mare sau mică îți dorești tu. Poți adăuga mai multe sau mai puține monitoare, iar rezultatul pare în mod autentic desprins din Minority Report.

Dacă nu te încântă ideea de a lucra singur într-un birou, Facebook a început să lucreze la integrarea Infinite Office cu Spatial, o platformă AR de colaborare care îți permite să ai întâlniri virtuale. Dacă vrei să-ți faci o idee legată de modul în care lucrează Spatial cu Passthrough, poți arunca o privire pe clipul de mai jos.

Ca referință, cu Passthrough („treci prin”), poți să alternezi între o experiență virtuală imersivă completă sau una în care elemente din lumea reală sunt amestecate cu particularități virtuale. Pentru că ideea de productivitate implică de multe ori tastarea unei cantități semnificative de text, Facebook a încheiat un parteneriat cu Logitech pentru realizarea unei tastaturi speciale, cu un touchpad integrat, care să funcționeze în VR.


Pub