(video/update) Ședința CEC s-a încheiat. Ce subiecte au fost aprobate de pe ordinea de zi

(update) În listele prezentate de Pro-Moldova sunt 74 de persoane decedate, iar altele zeci au buletine expirate.

În listele prezentate se atestă buletine expirate, ale căror proprietari au deja alte buletine de câțiva ani.

(update) Membrii au luat o pauză pentru a analiza noile acte depuse de Pro-Moldova.

Foto: UNIMEDIA

(17:40) Ședința CEC s-a încheiat. Mai multe subiecte de pe ordinea de zi, aprobate de membrii CEC. Este vorba despre modificarea anexei la hotărârea Comisiei Electorale Centrale nr. 4240 din 14 septembrie 2020 „Cu privire la degrevarea de atribuțiile de la locul de muncă permanent și convocarea unor membri ai consiliilor electorale de circumscripție, constituite pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020” și privind degrevarea de atribuțiile de la locul de muncă permanent și convocarea unor membri ai consiliilor electorale de nivelul al doilea, precum și celelalte șase subiecte, votate unamim de CEC.

(17:18) Respingerea candidatului electoral, Andrian Candu la funcția de președinte al Republicii Moldova, votată cu 5 voturi pro, 2 abțineri. Vladimir Șarban „cred că această procedură de colectarea a semnăturilor este una depășită.”

(17:15) Lebedinschi: „Sistemul este o mașină, nu pot fi părtinitoare. Astfel, conform articolului Cod Electoral, se anulează numărul de semnături.”

(17:14) Andrian Candu spune că astăzi „se fraudează alegerile”, întrucât se încalcă dreptul fundamental de a fi ales.

(17:10) Membru CEC, Vasile Gafton, a menționat că s-a depistat că mai multe persoane care dețin mai multe buletine de identitate. „Nu ne amenințați și nu ne șantajați”.

(17:00) Andrian Candu precizează că în 3 minute va apăra dreptul cel puțin 25 mii de semnături. „Ieri ați luat o pauză și ne-ați spus că aveți nevoie de timp suplimentar pentru a examnina candidatul, pentru ca astăzi să ne spuneți că nu ați reușit să le examinați.”

(update) Reprezentatul Pro-Moldova, Sergiu Sîrbu a cerut revocarea lui Maxim Lebedinski, însă membrii CEC au votat împotrivă.

(15:00) Ședința Comisiei Electorale Centrale. Pe ordinea de zi sunt mai multe subiecte, printre care cererea de înregistrare a domnului Andrian Candu în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova, desemnat de Partidul Politic „PRO MOLDOVA”.

UNIMEDIA transmite live.

Între timp, Partidul PRO-MOLDOVA protestează în fața CEC.


Pub