Tenis: Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 mondial şi principala favorită, a învins-o vineri pe ucraineanca Daiana Iastremska, 7-5, 6-4, şi s-a calificat vineri în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro, scrie Agerpres.

Foto: spotmedia.ro

Simona Halep, care pe 27 septembrie va împlini 29 de ani, Halep a început slab şi pierdut primele trei ghemuri, însă a revenit şi s-a impus după aproape o oră şi jumătate, în faţa unei jucătoare de 20 de ani, aflată pe locul 29 WTA, care a comis numeroase greşeli neforţate. Pentru calificarea în sferturi, Halep a obţinut 190 puncte WTA şi 37.910 euro.

Halep şi Iastremska s-au întâlnit prima oară într-un meci de simplu în circuitul WTA, însă au fost adversare în proba de dublu a turneului de la Roma. Marţi, perechea formată din Simona Halep şi Monica Niculescu a acces în optimi, impunându-se rapid în faţa ucrainencelor Elina Svitolina/Daiana Iastremska, 6-0, 6-1, după un meci ce a durat doar 46 de minute.

Halep va juca în sferturi cu câştigătoarea meciului dintre kazahele Elena Rîbakina (18 WTA, cap de serie nr. 10) şi Iulia Putinţeva (30 WTA).


Pub