Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general a participat la sărbătoarea hramului comunei Budești

   2111

Primarul general, Ion Ceban, a participat astăzi la sărbătoarea Hramului comunei Budești, care a împlinit 565 de ani de la prima atestare documentară.

Edilul capitalei a felicitat budeștenii cu ocazia sărbătorii, menționând că  localitatea lor este una dintre cele mai dezvoltate din componența municipiului Chișinău, atât din punct de vedere social-economic, precum și prin derularea proiectelor investiționale. „Suburbiile capitalei trebuie să cunoască o dezvoltare dinamică, astfel ca oamenii din localitățile rurale să beneficieze de condiții de trai mai bun, asemănătoare cu cei de la oraș", a menționat primarul de Chișinău.

De asemenea, Ion Ceban, alături de primarul de Budești, Nina Costiuc, au felicitat 4 cupluri din sat care au împlinit 50 de ani de la data oficializării căsătoriei. Primarul general le-a urat mirilor sănătate, încredere în ziua de mâine și bucurii de la copii și nepoți.

Primăria Chișinău a alocat în acest an pentru comuna Budești 400 mii lei, surse prevăzute pentru înlocuirea geamurilor clădirii liceului din localitate. Totodată, comuna va beneficia de proiectul regional de canalizare publică, ce va fi implementat pentru 3 localități, inclusiv Tohatin și Cheltuitor. Proiectul este în derulare, iar în acest scop, din bugetul municipal au fost alocați 13 milioane lei.