06:31:05 25.04.2024
Stiri

Socialistul Corneliu Furculiţă JUSTIFICĂ inaugurarea cu fast a WC-ului din Hiliuţi şi îi cere lui Igor Şarov elaborarea unui program de modernizare a tuturor blocurilor sanitare din instituțiile școlare din toată republica ​

Actualitate 18.09.2020 08:26 Vizualizări3233 Autor: Ziarul National
Socialistul Corneliu Furculiţă JUSTIFICĂ inaugurarea cu fast a WC-ului din Hiliuţi şi îi cere lui Igor Şarov elaborarea unui program de modernizare a tuturor blocurilor sanitare din instituțiile școlare din toată republica ​


Liderul fracţiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiţă, justifică inaugurarea cu fast a WC-ului din Hiliuţi, Râşcani, şi îi cere ministrului Educaţiei, Culturii și Cercetării, Igor Şarov, elaborarea unui program de modernizare a tuturor blocurilor sanitare din instituțiile școlare din toată republica.

„Am urmărit cu mare atențiile reacțiile în presă cu ocazia deschiderii blocului sanitar din instituția de învățământ din satul Hiliuți, raionul Râșcani. Și mi-am adus aminte de veceul din curtea școlii în care eu am învățat. Să ne fi amenajat un bloc sanitar cineva, îl întâmpinam cu flori și busuioc", spune Furculiţă într-o postare pe Facebook.

Acesta le-a transmis un mesaj criticilor. „Vreau să le spun bloggerilor și internauților, care fac pipi în apartamente confortabile, că mulți copii de la țară și astăzi au aceeași soartă, așa că nu vad nimic ridicol în participarea unui președinte de raion și a unui deputat, ales în acea circumscripție, la procesul de modernizare a blocului sanitar, inclusiv la verificarea lucrărilor.

Scenariul gândit de gazdă pare hazliu pentru cei cu WC și duș cu masaj în casă. Ei au vrut să mulțumească așa cum au putut și au făcut-o sincer. Înțelegem că e mai ușor să faci glume pe rețelele sociale și în studiourile de la Chișinău. E mult mai greu să le creezi acestor copii toalete normale și loc pentru spălat elementar pe mîini.

Le-am recomanda tuturor celor care ieri au râs cu gura până la urechi, politicienilor și jurnaliștilor, să meargă la mai multe școli prin țară, unde în secolul 21 după zece ani de integrare europeană intensivă practicată de cei care furau miliarde din AIE 1, 2 și 3 ... , copiii mai merg la toaleta din curte.

În acest context, PSRM propune pe lângă alte multiple inițiative de susținere a sistemului educațional din țară, elaborarea unui program de modernizare a tuturor blocurilor sanitare din instituțiile școlare din toată republica. Cerem ca Ministerul Educației să pregătească, în termen cât mai restrâns, acest program, astfel ca în câțiva ani să nu existe nicio școală cu astfel de probleme moștenite din Evul Mediu", a conchis Furculiţă.

Amintim că internauții au făcut, pe de o parte, haz de inaugurarea cu fast, de către deputatul socialist Vladimir Mizdrenco, și președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, tot din partea PSRM, a unui veceu prin tăiere de panglică la școala din Hiliuți. Pe de altă parte, aceștia au criticat situația în care s-au pomenit cei doi copii puși să țină panglica roșie, dar și PR-ul la care au recurs politicienii, în condițiile în care construcția veceurilor în școli trebuie să fie o normalitate.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md