23:17:57 24.04.2024
Stiri

Dodon nu se dezminte: Oamenii nu numai că „plâng” atunci când îl văd „viu”, dar îi pun și „lumânări pentru sănătate”. „Da' n-o fost asta niciodată în 29 de ani de independență”

Actualitate 18.09.2020 10:50 Vizualizări3500 Autor: Ziarul National
Dodon nu se dezminte: Oamenii nu numai că „plâng” atunci când îl văd „viu”, dar îi pun și „lumânări pentru sănătate”. „Da' n-o fost asta niciodată în 29 de ani de independență”


După ce a declarat săptămâna trecută că, atunci când merge prin raioane, „oamenii plâng” văzându-l „viu”, președintele Igor Dodon a dezvoltat astăzi subiectul în cadrul tradiționalei sale apariții publice de vineri - intervenția „Președintele răspunde” de pe Facebook.

Dodon a afirmat că bătrânelele nu numai că plâng, dar îi pun și „lumânări pentru sănătate” pentru că le-a dat 700 de lei la începutul anului, inițiativă pe care șeful statului o prezintă ca fiind o „premieră în cei 29 de ani de independență”, deși ideea i-a aparținut lui Vlad Plahotniuc și a mai fost practicată și de Guvernul Filip.

„De exemplu, ieri s-au apropiat câteva doamne pensionare, o bătrânică chiar plângea, mi-a strâns mâna și mi-a spus: uite, faptul că ne-ați dat 700 de lei la începutul anului, noi am pus o lumânare pentru sănătatea voastră că ați venit cu așa inițiativă și când ați spus că ne mai dați, nu credeam. Dar acuma, când ne dați încă 900 de lei de la 1 octombrie... Practic, pensionarii cu pensii mai mici de 3 000 de lei o să obțină anul acesta total 700 plus 900, 1 600 de lei. Practic, încă o pensie primesc. Da' n-o fost asta niciodată în 29 de ani de independență, în afară de indexarea de câte 6% de la 1 aprilie și 1 octombrie”, a declarat Dodon.

Aceeași senzație ar avea-o și agricultorii, „care au primit 191 de milioane de lei în cont”, afirmă candidatul anunțat la funcția de președinte.

„Știți ce-mi spun agricultorii din teritoriu? Da' noi de 29 de ani n-am primit așa bani”, a zis președintele.

În opinia lui Igor Dodon, „oamenii s-au săturat de vorbe goale, vor stabilitate, politicieni responsabili” și îi spun că „vă știm pe voi și nu vrem să vină altcineva”.

Acesta a înțepat-o din nou pe principala sa contracandidată de la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, care „s-a trezit să dea pensii de două - trei mii de lei”, întrebând-o „unde a fost anul trecut?”.

În aceeași intervenție pe Facebook, șeful statului a mai afirmat că este întrebat în teritoriu „ce facem cu Parlamentul?” și el le spune oamenilor că „ar fi bine să-l dizolvăm după prezidențiale și să mergem la parlamentare anticipate”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md