04:55:50 19.04.2024
Stiri

Medic: Pacienții fac o forma severă de COVID dacă au hipertensiune

Actualitate 18.09.2020 13:38 Vizualizări984 Autor: Ziarul National
Medic: Pacienții fac o forma severă de COVID dacă au hipertensiune


Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta", a vorbit într-o intervenție telefonică la Digi24, despre afecțiunea care îi predispune pe români la forme grave de COVID-19, în contextul în care în ultimele zile, numărul celor infectați a crescut alarmant.

Medicul a vorbit despre hipertensiune, o afecțiune ușoară, trecută cu vederea de multe ori, dar care suferă mulți români și care reprezintă una dintre complicațiile care pune viața în pericol viața pacienților care se infectează și cu COVID-19.

„Majoritatea au o vârstă medie, n-aș putea spune că sunt foarte tineri, însă cred că este important să nu fii bolnav indiferent de vârsta pe care o ai, pentru că e adevărat că marea majoritate au comorbidități, dar suprinzător este faptul că fac o forma severă de COVID dacă au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regulă, și-o tratează și nu necesită spitalizare", a spus medicul.

Specialista a vorbit și despre faptul că nici tinerii, fără alte boli nu sunt imuni la noul coronavirus și că se confruntă și cu astfel de cazuri, chiar dacă mai puține, însă mai greu de depășit din punct de vedere emoțional.

„Sunt și astfel de pacienți, e adevărat că sunt mai puțini și cazurile sunt punctuale, însă aceste cazuri te impresionează pentru că poți să te gândești că, chiar dacă esti tânăr sau cineva din jurul tău este tânăr și fără comorbidități, poate să ajungă să necesite un pat de spital și asistență complexă" , a mai spus doctorița.

„Există riscul pe care îl prevedem cu totii să crească numărul de cazuri, vedem tendința nu doar la noi, ci și în Europa. Europa a intrat într-un val doi, probabil că și România se duce în această direcție. Din păcate noi pornim în această direcție de pe o poziție care nu ne avantajează deloc, cu număr mare de cazuri, o toamnă care începe în forță pentru România ca si număr de cazuri de COVID și care va impune măsuri suplimenatare dacă vorbim de organizare spitalelelor și de pregătirea personalului. Va fi o toamnă extrem de dificilă și trebuie toți să punem umărul pentru respectarea măsurilor”, a mai explicat medicul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md