03:54:22 19.04.2024
Stiri

VIDEO, UPDATE // „Pro Moldova” va ataca în JUDECATĂ decizia CEC de a nu-l înregistra pe Andrian Candu în cursa electorală: „Frica lui Dodon e așa de mare, că a ajuns până la CEC. Nu ne oprim aici”

Actualitate 18.09.2020 17:38 Vizualizări2988 Autor: Ziarul National
VIDEO, UPDATE // „Pro Moldova” va ataca în JUDECATĂ decizia CEC de a nu-l înregistra pe Andrian Candu în cursa electorală: „Frica lui Dodon e așa de mare, că a ajuns până la CEC. Nu ne oprim aici” Captură privesc.eu


UPDATE // „Pro Moldova” va ataca în judecată decizia CEC prin care cererea de a-l înregistra pe Andrian Candu în cursa electorală a dost respinsă. Anunțul a fost făcut chiar de Andrian Candu, la ieșirea din sediul CEC.

„Frica lui Dodon de Andrian Candu este atât de mare, că a ajuns până la cei cinci membri CEC care au luat această decizie. Dar nu suntem noi cei care ne temem. Vom lupta pentru fiecare dintre cele 25 de mii de semnături, pentru fiecare cetățean care vrea schimbarea acestei guvernări și a celui care încă mai este președinte. Vom merge săptămâna viitoare în instanțele naționale și, ulterior, în cele internaționale. Dacă ei cred că ne pot opri prin această decizie, atunci greșesc amarnic. Noi vom fi activi în această campanie și vom lua atitudine față de neregulile admise. Și cei care au primit indicații în legătură cu această decizie vor pleca din funcții. Astăzi s-a încălcat Constituția și s-au pus bazele fraudării alegerilor”, a declarat Candu în fața simpatizanților săi.

CITIȚI și Andrian Candu, RESPINS de către CEC: Deputatul NU poate candida la funcția de șef al statului. „De astăzi se fraudează alegerile în R. Moldova”

UPDATE // „Se vede că acele kulioace pe care le-am văzut cu toții au ajuns și la CEC”, a menționat Vlad Cebotari. „KulioCEC”, au scandat protestatarii.

UPDATE // CEC a respins cererea de recuzare a lui Maxim Lebedinschi. „Lebedinschi a dat dovadă de o atitudine ostilă și părtinitoare în privința candidatului „Pro Moldova”. Codul Electoral stipulează mai multe criterii după care este identificat omul, CEC și-a tras sistemul care vede un singur criteriu și le ingnoră pe altele patru. Duble standarde și rea intenție. Vedem ce urmează”, a spus Andrian Candu.


Zeci de susținători ai lui Andrian Candu protestează în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC), întrunită în ședință pentru a examina inclusiv subiectul înregistrării candidatului „Pro Moldova” în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie curent.

„Pro Moldova” a cerut ieri recuzarea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, ex-consilierul lui Dodon, pe motiv că acesta ar fi examinat „tendențios și părtinitor” dosarul depus de Andrian Candu, precum și pentru ignorarea „multiplelor probe” care ar demonstra erorile admise de CEC în verificarea listelor.

Citește și: Candu susține că Maxim Lebedinschi, „exponentul lui Dodon la CEC”, nu ar vrea să-l admită în cursa prezidențială și i-a anulat mai multe semnături din listele prezentate. „Dodon este sub presiune, pentru că știe că va PIERDE”

Protestarii au venit din majoritatea raioanelor țării cu lozinci „Pro Candu”. Potrivit lor, „interpușii” lui Dodon ar încerca să-l elimine pe Candu din cursă. „Nu vor să ne admită la alegeri pentru că se tem de noi. Se tem că vom deconspira crimele lor”, a spus deputatul „Pro Moldova”, Vlad Cebotari.

Citește și: Andrian Candu NU a fost înregistrat în cursa electorală prezidențială. „Promo-LEX”: Nu are dreptul

Citește și: Spicherul Candu l-a DAT AFARĂ de la ședința Parlamentului pe consilierul prezidenția al lui Igor Dodon: „Ne vom descurca și fără dumneavoastră”

Astăzi este ultima zi în care CEC, conform legislației, este obligat să decidă asupra înregistrării candidatului Andrian Candu în cursa pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie.

„După ședința de ieri, au fost prezentate probe ale erorilor de verificare aplicate de CEC și eliminarea abuzivă a mii de semnături. Chiar după trierea arbitrară și contrară normelor Codului electoral, CEC a confimat peste 18 mii de semnături valabile pentru Andrian Candu”, spun reprezentanții „Pro Moldova”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md