CEC a refuzat înregistrarea candidatului PRO MOLDOVA la prezidențiale. Candu: „Astăzi a început fraudarea alegerilor”

by D M
Distribuiti mai departe...

CEC a refuzat să-l înregistreze pe Andrian Candu  în calitate de concurent electoral în cadrul scrutinului prezidențial din 1 noiembrie.  Membrii CEC au invocat nereguli în ceea ce privește procesul de colectare a semnăturilor și au validat doar 18 mii din cele 25 de mii prezentate de către grupul de inițiativă. Totuși, semnăturile nu pot fi luate în considerare pentru că sunt colectate din doar 12 unități administrativ-teritoriale, pe când ar trebui să vină de cel puțin 18.

„Membrii Comisiei au constatat că din unitățile administrativ-teritoriale în care au fost colectate semnături, doar 12 unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condițiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 semnături ale susținătorilor, iar restul 17 unități administrativ teritoriale nu întrunesc cerințele legale, motiv din care se constată că grupul de inițiativă nu a prezentat liste de subscripție cu semnăturile valabile din cel puțin jumătate din numărul unităților administrativ teritoriale de nivelul al doilea”, se spune într-un comunicat al CEC-ului.

În reacție, Andrian Candu a declarat că: „prin decizia de a refuza înregistrarea sa în cursa electorală, CEC-ul a scuipat în 25 mii de oameni și au aruncat în WC semnăturile lor.”

Decizia de respingere a fost luată cu cinci voturi pentru și două abțineri. De menționat că, în cadrul ședinței de azi de la CEC, PRO MOLDOVA a solicitat recuzarea fostului consilier al lui Igor Dodon, secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, de la examinarea subiectului, însă propunerea nu a fost susținută de niciun membru al Comisiei.

„Maxim Lebedinschi nu este imparțial, nu este obiectiv și nu are dreptul moral să se afle nici la ședința, nici în CEC. Vom lupta pentru fiecare cetățean al Moldovei care vrea să schimbe această guvernare și acest președinte. Vom merge în instanță, vom merge la partenerii noștri externi, vom merge până la capăt. Dacă ei cred că aici s-a terminat, greșesc amarnic. Dodon pleacă, noi rămânem. Toți cei care execută comenzi politice vor pleca împreună cu Dodon. De astăzi alegerile sunt fraudate”, a declarat Andrian Candu după decizia CEC.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...