Profesoara care a criticat inaugurarea WC-ului din Hiliuți a fost chemată la președintele raionului pentru mustrare

vlcsnap-2020-09-18-14h15m41s895-750×430
Foto: nordnews.md

Profesoara de la gimnaziul din satul Hiliuți, raionul Râșcani, care a venit cu o reacție la fastul cu care a fost inaugurat veceul din cadrul instituției, a fost chemată astăzi „la covor” de președintele raionului, Vasile Secrieru. Acesta a prevenit-o pe Nelea Diaconu că gimnaziul nu va mai beneficia de susținere finaciară din bugetul raional din cauză că dumneaei nu este recunoscătoare, relatează Nord News.

„Mi-a spus să las directoarea să lucreze, de parcă eu pun bețe-n roate cuiva. Probabil s-a referit la interviul de ieri. Eu doar mi-am expus părerea într-o țară democratică, unde presa este liberă. Nu am ofensat pe nimeni. A spus că vom rămâne cu stadionul nereparat. Directoarea m-a sunat dis-de-dimineață și m-a anunțat că sunt așteptată în biroul președintelui raionului, asta deși am avut ore. Eu aveam cele mai negre scenarii, mă gândeam că voi ajunge astăzi să discut și cu domnul Igor Șarov, ministrul educației, culturii și cercetării”, a spus Nelea Diaconu, profesoară la gimanziul satului Hiliuți.

Președintele raionului Râșcani, Vasile Secrieru, a evitat să răspundă la întrebările jurnaliștilor de la Nord News, motivând că abia a ieșit dintr-o ședință, și ne-a închis telefonul în nas.

Amintim că ieri, toată presa și rețelele sociale au fost împânzite cu o singură fotografie – „inaugurarea fastuoasă a unui WC școlar” la gimnaziul din Hiliuți, Râșcani.

Tot ieri, acțiunea autorităților i-a deranjat și pe unii profesori de la gimnaziul din Hiliuți. Astfel, Nelea Diaconu, profesoară la gimnaziul cu pricina, a declarat că evenimentul a avut loc în timpul orelor, fiind deranjat procesul educațional în instituție.

„Nu era cazul să facă mare tam-tam, mare treabă pentru asta. Puteau mai altfel să facă – nu școala s-a deschis, s-a deschis doar un veceu și încă s-au fotografiat toți acolo. Dar ce e așa mare? De ce nu s-a făcut nimic când n-au fost alegeri? Mie îmi era rușine. Înseamnă că eu dacă acasă mi-am făcut reparație și mi-am deschis veceu, eu trebuie să chem raionul.”

Reiterăm că după ce fotografia cu deschiderea blocului sanitar din Hiliuți a devenit virală pe internet, deputatul socialist Vladimir Mizdrenco și președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, au fost criticați în presă, dar și pe rețelele de socializare. Președintele Dodon, însă, rămâne de părere că presa și unii politicieni fac prea mult show din asta.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente