Când vor fi testate noile sisteme informaționale e-Executare și e-Reținere în Moldova

hfgj

Ministerul Justiției își propune ca pe parcursul anului viitor să elaboreze și să promoveze modificările legislative necesare pentru crearea sistemelor informaționale e-Reținere și e-Executare. Măsura este inclusă în proiectul Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției 2021-2024.

Dezvoltarea, testarea, exploatarea experimentală și implementarea sistemului informațional e-Executare va începe în a doua jumătate a anului viitor și va dura până la sfârșitul anului 2022. Totodată, autoritățile urmează să creeze platforma online pentru vânzarea la licitație a bunurilor confiscate. Aceasta urmează să fie dată în exploatare cel târziu la sfârșitul anului 2022. Acțiunile urmează să fie realizate de Ministerul Justiției în colaborare cu Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, scrie bizlaw.md.

Crearea, exploatarea experimentală și implementarea sistemului informațional e-Reținere vor începe în anul 2022 și au o durată planificată de trei ani. Acțiunile necesare în acest sens urmează să fie realizate de: Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală, Ministerul Justiției și Centrul Național Anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente