fbpx

video | „Această revoluție va avea un nume”. Femeile protestatare din Belarus demaschează polițiștii pentru a fi identificați

Femeile din Belarus recurg la fapte incredibil de curajoase, însă riscante. În timpul manifestațiilor, acestea încearcă să demaște polițiștii, pentru ca aceștia să fie identificați și trași la răspundere atunci când ar urma să îl înlăture pe Aleksandr Lukașenko de la conducere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

O echipă a televiziunii BBC a vorbit cu câteva persoane care fac acest lucru. Iată ce au declarat protestatarele:

„Când Belarusul va fi liber, acești indivizi vor răspunde în fața justiției. […] Această revoluție va avea un nume, Revoluția femeilor. Nu ne simțim protejați în Belarus. Acei oameni care ar trebui să ne protejeze ne trimit de fapt la închisoare. Vom ști cine sunteți, vom știm cum arătați, toată lumea îi va ști pe cei care fac asta împotriva oamenilor pașnici. Se tem că într-o zi vor fi pedepsiți”.

Între timp, are loc identificarea polițiștilor demascați. Hackerii fură bazele de date și cu ajutorul programelor de identificare facială sunt găsiți. De exemplu, un om al legii a fost depistat pentru că la alt protest a lovit o femeie.

Articole asemănătoare

Back to top button