fbpx

foto | Sătenii din două localități se vor bucura de iluminat stradal. Partidul ȘOR a finalizat proiectele la Toceni și Bălășești

Ceremoniile festive de inaugurare a sistemelor de iluminat public stradal au avut loc, recent, în satele Toceni, raionul Cantemir, și Bălășești, Criuleni. La evenimente au participat reprezentanți ai administrațiilor locale, membrii echipei lui Ilan Șor și localnicii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Proiectele din cele două localități au fost derulate în cadrul unui amplu program susținut de echipa Partidului ȘOR. Acesta își propune asigurarea cu iluminat stradal a peste 100 de localități cu primari din echipa lui Ilan Șor.

La Toceni, Cantemir, a fost montată o rețea electrică de nouă  kilometri. Străzile satului sunt iluminate de 250 de corpuri de tip LED, iar trei posturi de transformare a curentului au fost modernizare. La Bălășești, Criuleni, rețeaua renovată are opt kilometri și 290 de LED-uri, în sat fiind modernizate trei posturi de transformare a curentului. Rețelele de iluminat stradal din ambele localități sunt dotate cu sisteme inteligente pentru aprinderea și stingerea luminii la anumite ore.

Pentru locuitorii celor două sate iluminarea străzilor este o realizare majoră, au menționat vorbitorii în cadrul ceremoniilor de inaugurare a celor două sisteme moderne de iluminat public. Localnicii au remarcat în acest sens implicarea formațiunii și a liderului partidului, Ilan Șor.

În 2020, echipa Partidului ȘOR și-a propus să asigure cu iluminat stradal peste 100 de localități din țară, care sunt conduse de reprezentanții formațiunii politice. Totodată, în toate  localitățile din Orhei inițiativa este implementată indiferent de apartenența politică a primarilor.

Un ambițios proiect de iluminare stradală a fost finalizat, datorită implicării directe a echipei Partidului ȘOR, la sfârșitul lunii august, la Taraclia, localitatea devenind cel mai iluminat oraș din regiunea de sud. În zeci de localități rurale deja au fost instalate sisteme de iluminat public, iar în alte câteva zeci lucrările fiind în toi.

În paralel, echipa Partidului ȘOR amenajează terenuri de joacă în localitățile cu primari din partea formațiunii. Acest proiect, care se bucură de succes, a fost implementat deja în câteva zeci de localități.

La fel, în municipiul Orhei au fost renovate, cu aplicarea unor tehnologii moderne, toate străzile principale. Mai nou, proiectul iluminării trecerilor de pietoni a fost extins și în localitățile rurale.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button