/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

În spitalele din Capitală mai sunt libere mai puțin de o sută de paturi pentru cei infectați cu COVID-19

missing
18 septembrie 2020, ora 21:19

În spitalele din Chișinău sunt tot mai puține locuri libere pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. În Capitală, acolo unde sunt înregistrate cele mai multe cazuri de boală, mai sunt disponibile mai puțin de o sută de paturi.

„Din cele o mie de locuri destinate pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, în jur de 940, 980 de paturi sunt ocupate. Această cifră variază în ultimele zile”, a declarat edilul Ion Ceban în cadrul emisiunii „Piatnița cu Anatol Golea”, de la RTR Moldova.

Primarul a mai spus că toate instituțiile medicale sunt pregătite pentru a face față acestui număr de pacienți. „Medicii trebuie acum să depună un efort dublu”, a menționat Ion Ceban.

În municipiul Chișinău în total au fost confirmate 19 532 de cazuri de coronavirus. Din numărul total al celor infectați, 405 au decedat, iar 13 376 s-au tratat. Sub supraveghere medicală se află 10 896 de persoane.

Ministerul Sănătății a anunțat că astăzi, 18 septembrie, au fost înregistrate alte 665 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 45 648, iar celor decedați la 1 186.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram