image
Sursa foto: captură video

Igor Șarov, despre tăierea panglicii la veceul gimnaziului din Hiliuți: „Strigător la cer; Cerem ANSP să aplice sancțiuni”

Ministrul Educației, Igor Șarov, se arată profund revoltat de inaugurarea cu mult fast a veceului gimnaziului din satul Hiliuți, raionul Râșcani cu participarea demnitarilor de stat. Șarov spune că nu găsește explicații pentru asemenea gesturi și că a cerut celor de la Agenția pentru Sănătate Publică să aplice sancțiuni contravenționale.

„Prima impresia a mea a fost revoltarea. Eu sunt profund revoltat, să nu spun că sunt indignat. Chiar dacă încerc să coraborez și să găsesc anumite explicații, pentru un moment, eu nu le pot găsi la niciuna dintre acestea. Urmare a acestor gesturi am semnat un ordin de interzicere a persoanelor străine în instituțiile de învățământ. Am făcut o sesizare la Agenția pentru Sănătate Publică în care am solicitat pedepsirea contravențională. Am telefonat și organele locale de specialitate. Este strigător la cer și nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii. Vom avea pârghii pe viitor de a curma asemenea tentative. Este o încălcare flagrantă a deciziilor Comisiei pentru Situații Excepționale. O numesc sfidare, ce facem noi? Vecesul este un muzeu? ”, a declarat ministrul Igor Șarov în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4.

Evenimentul care a stârnit revolta autorităților din educație se referă la inaugurarea veceului de la gimnaziul din satul Hiliuți, raionul Râșcani. Directoarea gimnaziului, Ana Matei, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, primarul Alexandru Sandu și deputatul socialist Vlad Mizdenco, apar într-o fotografie înghesuiți în pragul ușii veceului tăind panglica ținută de doi copii. Doar primarul poartă mască.

Noutăţile partenerilor

comentarii: