image
Sursa foto: GettyImages

Vine sezonul virozelor: Cum deosebim o răceală banală de gripă sau coronavirus

Un nas înfundat, o durere în gât sau un acces de tuse sunt frecvente, mai ales în timpul iernii. Dar cum ne dăm seama, după simptome, dacă avem o banală răceală, am luat gripă sau ne-am infectat cu noul coronavirus?

Un infografic realizat de cei de la BBC explică că dacă temperatura corpului este de peste 38,8, ar trebui să facem un test COVID, deoarece unul din simpromele infectării cu noul cornavirus este febra.

În cazul unui guturai, în schimb, febra apare doar în cazuri foarte rare.

Un alt semn de viroză respiratorie este strănutul. Dacă nu apar și alte simptome, este vorba cel mai probabil de o răceală. Chiar și așa, trebuie să ne asigurăm că avem la noi șervețele și că ne spălăm pe mâini după ce strănutăm.

La fel, dacă ne curge nasul sau e înfundat și nu avem alte simptome, cel mai probabil am răcit. Pierderea simțului mirosului și gustului, pe de altă parte, este un simptom al COVID-19, caz în care, din nou, ar trebui să ne testăm.

Tusea poate fi un simptom atât de răceală, cât și de gripă sau COVID-19. O tuse nouă și continuă este unul dintre cele mai comune simptome ale infectării cu SARS-CoV2. Ce înseamnă tuse continuă: fie ați tușit mult timp de peste o oră, fie aveți mai mult de 3 accese de tuse pe zi. Dacă aveți probleme cu tusea sau probleme de respirație, contactați telefonic medicul de familie, sunați la TELVERDE -0800800165 sau la 112.

Pentru a evita îmbolnăvirea cu COVID-19, dar și alte viroze respiratorii, purtați mască, păstrați distanța fizică și spălați-vă des pe mâini.

Noutăţile partenerilor

comentarii:

Din aceeaşi categorie