image
Sursa foto: foto simbol

Într-un sat din Ialoveni au fost depistate șapte kilograme de cannabis; Drogurile erau cultivate în condiții de laborator

Într-un sat din raionul Ialoveni, în urma unor percheziții, au fost depistate șapte kilograme de cannabis, cultivat în condiții de laborator. Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), trei bărbați sunt cercetați pe acest caz. Aceștia sunt originari din municipiul Chișinău și raionul Ialoveni, având vârste cuprinse între 26 și 42 de ani, transmite IPN.

Anchetatorii au stabilit că semințele de cannabis erau plantate într-o seră ascunsă. După ce plantele atingeau o înălțime de 15-20 centimetri, erau răsădite pe loturi agricole. Produsul final era prelucrat și depozitat în diferite ascunzișuri improvizate într-o fâșie forestieră. Drogurile erau comercializate la un preț de la 150 până la 200 lei per gram.

În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au găsit plante și mugiri de cannabis, dar și 70 de mii de lei care se prezumă că provin din vânzarea de droguri.

În  data de 9 septembrie, doi reținuți au fost plasați în arest pe un termen de 30 de zile, iar unul continuă să fie cercetat în stare de libertate. În cazul în care în instanța de judecată le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: