(foto) Să curgă cu bani: Între 100 și 5000 de euro. Topul celor mai cheltuitoare partide pentru sponsorizări pe Facebook, într-o lună și jumătate

Politicienii moldoveni sunt generoşi la capitolul publicitate pe Facebook. UNIMEDIA a făcut un top a partidelor şi liderilor acestora, cât şi cine a cheltuit cel mai mult.

Foto: UNIMEDIA

De precizat că datele sunt oferite de Facebook, printr-un instrument care a devenit activ și în Republica Moldova. Acestea reflectă perioada 4 august – 14 septembrie.

Astfel, pe primul loc se plasează Renato Usatîi, care a cheltuit 5379 de euro, dintre care 1449 în ultimele 7 zile. În același timp, Facebook arată că pagina formațiunii „Partidul Nostru” nu a cheltuit bani în perioada indicată.

Cheltuieli pentru publicitate Renato Usatii / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate Partidul Nostru / Sursa:Facebook

Pe locul doi se clasează pagina lui Ilan Șor – 1834 de euro, dintre care 428 doar în ultima săptămână. Cât ține de pagina formațiunii ȘOR, aceasta a cheltuit 108 euro.

Cheltuieli pentru publicitate Ilan Sor / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate Partidul SOR / Sursa:Facebook

Pe locul trei se clasează Pagina Maiei Sandu, care a cheltuit 825 de euro, dintre care 291 în ultimele șapte zile. De asemenea, Pagina PAS tot a are cheltuieli – 751 de euro, dintre care 342 de euro doar în ultimele 7 zile.

Cheltuieli pentru publicitate Maia Sandu / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate PAS / Sursa:Facebook

Cheltuieli a raportat și paginile Igor Dodon și Ion Ceban, care potrivit datelor oferite de Facebook, acestea au cheltuit mai puțin de 100 de euro în perioada indicată. Cât ține de PSRM, formațiunea nu a cheltuit ceva bani în tot acest timp.

Cheltuieli pentru publicitate Ion Ceban / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate Igor Dodon / Sursa:Facebook

Cât ține de Platforma DA, Pro Moldova PLDM, dar și paginile liderilor de partide – Andrei Năstase, Andrian Candu și Vlad Filat, aceste nu ar fi cheltuit bani pe publicitate pe Facebook.

Cheltuieli pentru publicitate Andrian Candu / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate PRO Moldova / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate Vlad Filat / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate PLDM / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate Andrei Nastase / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate Platforma DA / Sursa:Facebook
Cheltuieli pentru publicitate Pavel Filip / Sursa:Facebook


Pub