Acum poți să-ți faci rezervare ca să zbori cu taxiul electric aerian

Startup-ul german Volocopter tocmai a anunțat că face rezervări pentru plimbări cu taxiul electric aerian. Biletele pentru experiența „VoloFirst” costă 300 de euro.

Foto: playtech.ro

De asemenea, va trebui să aștepți până la trei ani pentru a experimenta fiorii unei plimbări cu taxiul în aer. „În timp ce certificarea finală pentru taxiurile aeriene este încă în așteptare, avem o cronologie realistă detaliată pentru lansarea zborurilor comerciale VoloCity în următorii doi-trei ani”, a declarat Christian Bauer, COO al companiei, într-un comunicat, citează Playtech.

Compania a pus la dispoziție doar o mie de bilete la presale

Așadar, pentru 300 de euro vei experimenta un zbor de aproximativ 15 minute „programat în primele 12 luni de la lansarea comercială”, un videoclip al zborului tău și un certificat de ediție limitată.

Volocity are 18 rotoare și poate transporta până la doi pasageri plus bagaje de mână cu o viteză de până la 110 kilometri pe oră. Compania a făcut progrese semnificative în transformarea taxiurilor aeriene electrice în realitate.

Cu aproape exact un an în urmă, vehiculul complet electric Volocopter și-a făcut debutul într-un zbor urban, în timpul unei prezentări la Stuttgart, în Germania. Cu o lună înainte de aceasta, avionul multirotor 2X al Volocopter a devenit primul de acest gen care a decolat vertical de pe un aeroport internațional.

Viziunea de a avea cerul plin de taxiuri aeriene este încă una timpurie. Infrastructura trebuie încă construită, guvernele trebuie să elaboreze o nouă legislație și va trebui să se stabilească mai întâi un sistem complet nou de gestionare a traficului de zbor, care să demonstreze modelul de afaceri dincolo de o experiență de noutate unică și costisitoare.

Între timp, unul dintre obiectivele Volocopter este „să câștige vizibilitate pe piață”. Așadar, dacă ești în Germania și vrei să vezi cum arată vehiculul Volocopter înainte de a rezerva un bilet, un model VoloCity este expus în prezent la Festivalul Greentech din Berlin.


Pub