WC inaugurat într-o școală din Rîșcani, cu panglică roșie și implicarea elevilor. Directoarea democrată a invitat la „eveniment” oficiali din PSRM și PAS

Președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru (membru PSRM), primarul satului Hiliuți, Alexandru Sandu (membru PAS) și deputatul Vladimir Mizdrenco (membru PSRM) apar într-o fotografie în timp ce inaugurează cu panglică roșie WC-ul școlii din sat, împreună cu directoarea instituției, Ana Matei (membră a Partidului Democrat), încălcând totodată, și regula impusă de CNSEP potrivit căreia, accesul și aflarea în spațiile închise sunt interzise fără purtarea măștii. În proces, aceștia au implicat și doi copii, elevi ai gimnaziului respeciv. În acest sens, deputata Platformei DA Inga Grigoriu a depus o sesizare către Procuratura Generală și Avocatul Poporului, care a venit, ulterior, cu o reacție la cele întâmplate.

Foto: Facebook

„Acțiunile iresponsabile ale demnitarilor au pus în pericol sănătatea copiilor din Gimnaziul din Hiliuți, precum și au lezat imaginea celor 2 elevi, fiind utilizați în scop electoral, în același timp, rămânând în incertitudine acordul părinților cu orivire la acest eveniment public”, se menționează în sesizarea adresată de către deputata Inga Grigoriu Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, precum și Avocatului Poporului pentru protecția drepturilor copilului, Maia Bănărescu.

Sesizarea deputatei Inga Grigoriu către PG și Avocatul Poporului / Sursa:Facebook/ Inga Grigoriu

Ulterior, Avocatul Poporului a venit cu o reacție pe marginea cazului din gimnaziul din Hiliuți, făcând referire și la alte situații similare.

„Ombudsmanul copilului condamnă cu fermitate orice acțiuni prin care s-ar face uz de copii, profitând de vulnerabilitatea acestora, pentru sensibilizarea publicului și obținerea unui transfer de imagine pozitivă. Este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copiii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri”, se subliniază în comunicatul emis de Avocatul Poporului.


Pub