Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Partidul condus de avocatul Ion…

Partidul condus de avocatul Ion Dron, înregistrat la Agenția Servicii Publice

Agenția Servicii Publice a înregistrat formațiunea politică nr. 65 – Partidul Politic „Pentru Oameni, Natură şi Animale” (PONA), condus de către avocatul Ion Dron.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dron a precizat că partidul are șapte membri fondatori, iar „programul nostru și principiile pe care le îmbrățișăm” vor fi anunțate „în cel mai scurt timp”.

„Am reușit, fără a fi la putere, să aducem șansa și pentru cei care nu au mulți bani pentru a fonda un partid, dar vor să se implice”, a adăugat el.

https://www.facebook.com/ion.dron.7/posts/2797482507248209

În luna februarie curent, Curtea Constituțională a hotărât, după ce o sesizare în acest sens a fost depusă, în mai 2019, de către avocații Ion Dron și Angela Vuico, cărora, în 2018, le-a fost refuzată înregistrarea partidului „Pentru Oameni, Natură și Animale”, deoarece nu a prezentat lista membrilor partidului politic cu un număr de patru mii de persoane și s-au adresat ulterior în judecată, că persoanele care vor înregistra partide politice nu vor mai trebui să prezinte o listă cu 4000 de semnături și în momentul constituirii partidului, membrii acestuia nu vor mai trebui să fie domiciliaţi în cel puţin jumătate din unităţile administrativ-teritoriale de nivelul al doilea din Republica Moldova, nu mai puţin de 120 de membri în fiecare din unităţile administrativ-teritoriale menţionate.

În 2016, Ion Dron, care intenționa să candideze la funcția de președinte al R. Moldova, nu a fost înregistrat drept concurent electoral, deoarece semnăturile depuse de către acesta nu au fost colectate din 18 unități administrativ-teritoriale de nivelul doi. În urma verificării, mai multe dintre semnături au fost calificate nule și neavenite și, respectiv, nu a fost întrunit pragul minim de 15 mii de semnături