22:44:57 16.04.2024
Stiri

PROMISIUNE // Unde ar putea să fie amenajată prima PARCARE SMART din Chișinău: Acord dintre Primăria capitalei și UTM

Actualitate 17.09.2020 09:42 Vizualizări1474 Autor: Ziarul National
PROMISIUNE // Unde ar putea să fie amenajată prima PARCARE SMART din Chișinău: Acord dintre Primăria capitalei și UTM


Prima parcare automatizată din municipiul Chișinău ar putea fi amenajată în centrul capitalei, în preajma blocului Universității Tehnice din Moldova din str. 31 August 1989 nr.78.

Ideea unei eventuale „parcări smart”, așa cum este prezentată de către autoritățile capitalei, este deocamdată la nivel de intenție.

Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a vorbit cu rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, despre semnarea unui acord de partereriat între cele două instituții, care să includă consultanță și expertizare tehnică asupra proiectelor desfășurate de autoritățile municipale în ceea ce privește utilizarea tehnologiilor informaționale în procesul de administrare a instituției autorităților publice municipale. Un prim pas ar fi amenajarea unei parcări smart.

„Ne dorim ca astfel de proiecte și parteneriate să fie pe viitor mai multe. În acest sens discutăm și cu Agenția Prorietății Publice, pentru identificarea locațiilor, după ce sunt finalizate toate procedurile legate de conceptul de parcări și studiile pe care mai avem nevoie să le realizăm, până la sfârșitul anului curent, astfel ca din anul viitor să putem lansa ceea ce așteaptă chișinăuenii: locuri de parcare în zona istorică, soluții pentru zonele rezidențiale și pentru intrările în oraș”, a declarat Ion Ceban.

„Suntem gata să ne implicăm și pe partea de consultanță și expertiză. Avem un potențial valoros de cadre științifico-didactice, iar mulți din colegii noștri se implicau și până acum în soluționarea diverselor probleme. Parcarea automatizată despre care s-a discutat ne va permite să ne poziționăm direct într-un nou ecosistem inovațional, să vă ajutăm să dezvoltăm acest lucru, să învățăm și noi tehnologiile moderne în gestionarea orașului, tehnologii SMART. Sunt convins că acest proiect poate fi multiplicat, pentru că problema parcărilor în orașul Chișinău este una stringentă. Anterior ne-am mai implicat și în propunerea diverselor soluții pentru transportul public, precum fluidizarea traficului”, a menționat Viorel Bostan.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md