07:27:23 19.04.2024
Stiri

R. Moldova: Au câștigat peste un MILION de lei fiind la închisoare. Ce „afacere” au pus la cale trei pușcăriași

Actualitate 17.09.2020 12:44 Vizualizări1122 Autor: Ziarul National
R. Moldova: Au câștigat peste un MILION de lei fiind la închisoare. Ce „afacere” au pus la cale trei pușcăriași


Estorcau bani de la colegii de celule, sub pretextul scoaterii acestora din detenție.

Trei deținuți, dar și alte trei persoane aflate în libertate, printre care și două femei, cu vârste între 30 și 39 de ani, au fost reținuți și sunt bănuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari.

Oamenii legii au stabilit că această grupare activa încă din luna ianuarie 2019. Acțiunile de șantaj cu scopul de a obține bani au ieșit la iveală după ce un membru al grupului, anterior judecat, împreună cu alte persoane, a primit, în mai multe tranșe, aproape 360 de mii de lei de la o victimă căreia i-a promis facilitarea eliberării din detenție.

Polițiștii au documentat până acum trei astfel de cazuri, victimele fiind deposedate de peste un milion de lei. Cu o parte din bani, învinuiții și-au cumpărat droguri.

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu angajații Inspectoratului Rîșcani al DP mun. Chișinău, cei ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger” a IGP și sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Rîșcani, au descins pe 15 septembrie curent cu percheziții în penitenciarele nr.13-Chișinău și nr.15-Cricova, dar și la domiciliile complicilor aflați la libertate.

În celulele deținuților au fost depistate și ridicate mai multe obiecte interzise, cum ar fi telefoane mobile, cartele SIM, routere wifi, carnete cu inscripții și alte obiecte interzise, din conținutul cărora vor fi extrase informații utile urmăririi penale.

De la domiciliile persoanelor suspecte polițiștii au ridicat bani, telefoane mobile, ștampile, acte confirmative privind transferuri bancare, muniții și alte obiecte.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, iar persoanele care vor fi găsite vinovate riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

Pe moment, o persoană a fost reținută, trei deținuți sunt cercetați în arest și alte două persoane - în libertate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md