(video) Ministrul educației: „190 de elevi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, iar 5 600 se află în autoizolare”

mască-școli-920×576
Foto: Știrile ProTV

La moment, 190 de elevi au fost testați pozitiv la coronavirus, iar 5 653 se află în autoizolare. De asemenea, 207 profesori sunt infectați cu COVID-19, iar alți 288 se află în autoizolare. Despre aceasta a anunțat ministrul educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Acesta a menționat că 10 școli se află încă în carantină, iar 207 clase activează de la distanță.

În același timp, a crescut numărul grădinițelor care s-au deschis din data de 14 septembrie, numărul acestora s-a ridicat până la 817.

Din numărul total de grădinițe care s-au deschis, 315 activează de la distanță. Copii care se află în autoizolare sunt în număr de 158, cadre didactice care au fost confirmate pozitiv – 40, iar în autoizolare se află 93.

Pentru asigurarea îndeplinirii recomandărilor stipulate în instrucțiunea privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al COVID-19, aprobată prin Hotărârea nr. 26 din 21.8.2020 a Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, în situații de confirmare a cazurilor de infecție COVID-19, managerii instituțiilor iau decizii în coordonare cu CSP.

# În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la un elev/student, toți elevii/studenții din clasa/grupa academică în care acesta învață se plasează în autoizolare la domiciliu pentru perioada de 14 zile, calculul zilelor fiind efectuat de la ultima zi a contactului cu elevul/studentul confirmat „COVID-19 – pozitiv”. Clasa va continua studiile în regim online pentru perioada menționată (14 zile). Decizia privind autoizolarea profesorilor care au predat în clasa/grupa academică respectivă va fi luată de către conducătorul instituției de învățământ prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieșind din specificul didactic și riscurile epidemiologice.

# În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul sau mai mulți membri ai familiei elevului/studentului, acesta se va plasa în autoizolare la domiciliu pentru 14 zile de la ultima zi de contact cu persoana infectată.

# În cazul confirmării diagnosticului COVID-19 la unul dintre profesori, decizia privind plasarea în autoizolare a elevilor/studenților se va lua de către conducătorul instituției de învățământ prin coordonare cu medicul epidemiolog teritorial, reieșind din specificul didactic și riscurile epidemiologice.

# Revenirea în colectivitate a elevilor/studenților care au avut probleme de sănătate și nu au frecventat orele se va realiza obligatoriu în baza certificatului medical.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente