fbpx

Avocatul Poporului condamnă imaginile din veceul de la Rîșcani. „Este revoltător, imoral și descalificant”

Avocatul Copilului a venit cu o reacție după ce doi elevi au fost surprinși în imagini alături de deputatul Vladimir Mizdrenco și oficiali locali din Rîșcani, ținând o panglică roșie la intrarea în veceul renovat al gimnaziului din Hiliuți. Ombudsmanul condamnă orice acțiuni prin care s-ar face uz de copii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Maiei Bănărescu, „este revoltător, imoral și descalificant să speculezi cu copii pentru a obține beneficii de imagine, indiferent care ar fi scopurile, politice sau de afaceri”. Aceasta precizează că minorii nu trebuie să fie văzuți ca un paravan care îmbunătățește imaginea, precizând că ei sunt purtători de drepturi și au demnitate umană, iar adulții au obligația de a-i trata cu respect, afecțiune, grijă și a le oferi atenția de care au nevoie.

Avocatul Copilului se adresează politicienilor, formatorilor de opinie să renunțe la experiențele de acest gen, iar publicului larg și părinților – să descurajeze aceste acțiuni, prin dezaprobarea lor și neadmiterea antrenării minorilor în atare evenimente. În cazul în care utilizarea imaginii copiilor s-a produs fără de acceptul prealabil al părinților sau al minorilor, Maia Bănărescu încurajează sesizarea organelor de resort și solicitarea atragerii la răspundere administrativă a făptuitorilor.

CITEȘTE ȘI:

doc | O deputată a sesizat Procuratura referitor la imaginile cu veceul de la Rîșcani. „Elevii au fost utilizați în scop electoral”

Articole asemănătoare

Back to top button