fbpx

Peste 200 de deținuți au fugit dintr-o închisoare, înarmați cu mitraliere și muniție. Doi dintre ei au fost uciși

Cu cel puțin 15 arme și muniție, 219 deținuți au fugit dintr-o închisoare din Uganda. În timpul operațiunii de urmărire, doi dintre ei au fost uciși de forțele de securitate, anunță autoritățile.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit purtătoarei de cuvânt Flavia Byekwaso, generală de brigadă, totul s-a întâmplat seara, la un penitenciar din regiunea semiaridă Karamoja din nord-estul ţării, după ce deținuții au pătruns cu forţa în depozitul de arme al închisorii.

„Este o evadare în masă (…) e vorba de infractori periculoşi, printre care criminali, tâlhari şi violatori. Este în curs o operaţiune de securitate de mare amploare pentru prinderea evadaţilor; până acum au fost arestaţi doar doi. Căutările sunt îngreunate de faptul că deţinuţii au avut toată noaptea la dispoziţie ca să se împrăştie şi să se ascundă, asta ne complică eforturile, dar îi vom prinde”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Menționăm că aceasta este a treia evadare din martie, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Uganda, iar tentativele ar fi mai serioase din cauză că deţinuţii se tem de îmbolnăvire în închisorile aglomerate, unde au fost confirmate cel puţin trei cazuri de infectare, transmite Agerpres.

Articole asemănătoare

Back to top button