fbpx

doc | Gata cu vizitele în școli și grădinițe! Ministrul Educației a semnat un ordin

Persoanele străine, care nu au tangență cu procesul educațional, nu vor mai putea face vizite instituțiilor de învățământ din țară. Decizia a fost luată de ministrul Educației – Igor Șarov, care a semnat un ordin în acest sens.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Hotărârea apare după ce, în ultimele zile, au fost semnalate cazuri în care politicienii au intrat în școli fără a respecta cu strictețe regulile impuse pe timp de pandemie. Potrivit actului semnat de ministru, doar reprezentanții ANSA, cei ai ANSP și ai altor organe de control – în baza delegației – vor putea vizita școlile și grădinițele.

„Se interzice accesul în instituțiile de învățământ a altor persoane, precum și organizarea în cadrul acestora a activităților ce nu au tangență cu procesul educațional (manifestări cultural-artistice, politice, întâlniri cu demnitarii de stat, cu alegătorii și cu candidații la funcții publice)”, se anunță în ordin.

Amintim că, astăzi, în spațiul public au apărut imagini cu deputatul Vladimir Mizdrenco, care alături de oficiali din cadrul administrației publice locale de la Rîșcani taie panglica (ținută de doi copii) la intrarea în noul veceu al gimnaziului din Hiliuți. Acesta a fost criticat pentru faptul că elevii ar fi fost implicați în scopuri electorale, dar și pentru nerespectarea măsurilor pe timp de pandemie.

Citește și: Președintele țării, după ce a fost criticat de ministrul Educației: „Vreți să știți dacă îl dau afară sau nu?”

Articole asemănătoare

Back to top button