‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaRefinitiv: Uleiul de floarea soarelui devine cel mai scump ulei vegetal din lume

Refinitiv: Uleiul de floarea soarelui devine cel mai scump ulei vegetal din lume

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Prețurile pentru uleiul de floarea-soarelui în regiunea bazinului Mării Negre au crescut brusc din cauza previziunilor pesimiste privind recoltele și lipsei de oferte pentru livrarea de semințe de floarea-soarelui atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia, scrie Refinitiv Agriculture.

Potrivit comercianților, prețurile la uleiul de floarea soarelui s-au întărit și au depășit semnificativ prețurile pentru uleiul de rapiță pentru prima dată în ultimii 4 ani.

„Prețurile ofertelor pentru furnizarea de ulei de floarea-soarelui din Ucraina au crescut la 980-990 dolari pe tonă în condiții FOB, cu livrare în noiembrie-decembrie”, au spus analiștii. (date prezentate pe 15 septembrie).

Potrivit comercianților, săptămâna trecută uleiul de floarea-soarelui s-a tranzacționat la 940-970 dolari pe tonă, însă vânzătorii evită să vândă semințe (marfă) și preferă în schimb să facă tranzacții swap sau contracte, atât din cauza temerilor unei scăderi accentuate a recoltei, cât și a prețurilor ce cresc continuu.

„Creșterea prețurilor uleiului cu 250 dolari pe tonă în ultimele 3 săptămâni nu dă încredere operatorilor de pe piață”, a declarat un comerciant ucrainean.

Oferta pentru uleiul de floarea soarelui a atins cifra de 1000 de dolari pe tonă (CIF Mumbai) pentru livrările făcute în ziua stabilirii contractelor.

„Uleiul de floarea soarelui a devenit cel mai scump ulei vegetal, deoarece prețurile sale în Europa au depășit prețurile pentru uleiul de rapiță. Politica de restricționare a vânzărilor atât de către fermieri, cât și de către procesatori, precum și lipsa aprovizionării, au dus la o creștere bruscă a prețurilor la uleiul de floarea soarelui ”, a menționat Refinitiv.

Totuși, în opinia comercianților, în viitor, prețurile la uleiul de floarea soarelui pot scădea pe măsură ce recoltarea progresează și piața poate deveni asigurată.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de pe...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›