image
Sursa foto: Jurnal.md

Tragedie la Rezina: Doi bărbați au fost găsiți fără suflare într-un rezervor de colectare a deșeurilor

Caz șocant în orașul Rezina. Un tânăr de 24 de ani și un bărbat în vârstă de 46 de ani au decedat în interiorul unui rezervor de colectare a deșeurilor a unei fabrici în timp ce efectuau unele lucrări de curățare.

Tragedia a avut loc în această dimineață la o fabrică specializată în uscarea prunelor din orașul Rezina.

Potrivit ofițerului de presă al IP Rezina, Elena Băetrău, cei doi erau angajați ai întreprinderii.

„Bărbatul de 46 de ani a coborât în rezervor pentru a colecta deșeurile rămase în urma procesului de prelucrare a fructelor, și posibil din cauza vaporilor toxici formați din descompunerea deșeurilor s-a intoxicat. Tânărul de 24 de ani văzând că acesta nu dă de știre, a mers pentru a-l ajuta, însă din aceleași considerente nu a mai ieșit”, a declarat Elena Băetrău.

La fața locului au intervenit serviciile speciale, iar în urma acțiunilor demarate au fost scoase cadavrele bărbaților. Cauza preventivă a decesului a fost stabilită ca fiind intoxicația. Cadavrele au fost expediate la SML Orhei pentru stabilirea cauzei exacte a decesului.

Potrivit poliției, rezervorul de acumulare a deșeurilor menajere este situat într-o încăpere auxiliară și este destinat pentru acumularea deșeurilor, ca urmare a prelucrării și spălării prunelor. Rezervorul constituie un vas cu capacitatea de 3 m3, situat la o adâncime de 3 metri, în care se pătrunde printr-o cavitate cu ramă și capac din metal, cu diametrul de un metru și o scară.

Noutăţile partenerilor

comentarii: