image
Sursa foto: Jurnal.md

Zeci de cetățeni străini, blocați pe aeroportul din Chișinău, după ce au încercat să ajungă în Ucraina tranzitând RM

Zeci de cetățeni străini care au încercat să ajungă în Ucraina la sărbătoarea Roș Hașana(care marchează începutul unui nou an, potrivit cu calendarul ebraic) tranzitând Republica Moldova, au rămas blocați pe aeroportul din Chișinău, întrucât statul ucrainean nu primește cetățeni străini pe teritoriul țării în contextul pandemiei de COVID-19.

„În aeroportul Chișinău la moment se află în jur de 100 cetățeni francezi, americani, și israeli, care doreau să nimerească în Umani, Ucraina, pentru sfânta sărbătoare de Rosch Haschana. Aeroportul din Chișinău le-au confiscat pașapoartele și bagajele și nu le-au permis să iasă din aeroport. Împreună cu copiii, ei stau de trei zile în incinta aeroportului, NU AU VOIE SĂ COBOARĂ și nu au acces la mâncare corespunzătoare, duș și paturi. Air Moldova, Wizzair - ce se întâmplă??? De ce tratați oamenii in felul acesta inacceptabil? Bagajele le-au fost confiscate, INCLUSIV MEDICAMENTELE ȘI MÂNCAREA. Ei nu au mâncat timp de 48 ore, până Chabad Moldova le-au transmis câte o porție de spaghete - abia azi! În video, ei cântă și dansează ca să-și mențină dispoziția bună, cu credință în Dumnezeu, iar oamenii din jur - inclusiv lucrătorii vamali- îi numesc josnic și își bat joc. RUȘINE Airportul Chisinau!”, se meționează într-o postare publicată pe Facebook.

Solicitați de Jurnal.md să comenteze informațiile apărute în spațiul public reprezentanții Poliției de Frontieră au confirmat doar faptul că cetățenii străini se află și la această oră pe aeroportul din Chișinău. Aceștia ne-au comunicat că din cauza interdicțiilor impuse de statul ucrainean autoritățile de la Chișinău nu pot autoriza curse spre Ucraina.

Acum cetățenii străini sunt în așteaptarea zborurilor spre țara de origine a acestora.

Redacția Jurnal.md nu a reușit deocamdată să ia legătura cu reprezentanții Ambasadei din Israel în Republica Moldova pentru a ne comenta situația.

Revenim cu informații.

Eli Zai//FacebookEli Zai//Facebook

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Eli Zai//FacebookEli Zai//Facebook

Noutăţile partenerilor

comentarii: