Repromed: A devenit mamă, după aproape 20 de ani de încercări

Tatiana Scafarschi, din Bălți, este printre mămicile fericite, care după aproape 20 ani de tratamente a reușit să rămână însărcinată datorită procedurii de fertilizare in vitro. Astăzi, împreună cu soțul ei, se bucură din plin de o minunăție de fetiță. Tatiana se declară cea mai fericită mamă din lume.

Foto: Repromed+

“Povestea noastră este asemănătoare cu a multor cupluri care se confruntă cu problema infertilității. Am luptat aproape 20 de ani cu această problemă. După mai multe investigații și analize singura șansă de a avea un copil a fost FIV. Când îți dorești un copil și primești din partea medicilor vestea că acest lucru nu este posibil, simți că se prăbușește cerul peste tine. Noi ne-am încăpățânat să luptăm. Am apelat la Centrul medical Repromed și împreună cu dl Profesor Veaceslav Moșin, un doctor cum rar mi-a fost dat să întâlnesc, am reușit să îmi îndeplinesc visul de a deveni mamă. Am avut o primă încercare de FIV nereușită. Dorința noastră de a avea un copil a fost atât de mare încât am reușit să o luăm de la capăt și rezultatul celui de-al doilea FIV a fost cu succes. Pe 29 august 2019 am născut o fetiță perfect sănătoasă la maternitatea Repromed, iar cel care mi-a fost alături la naștere a fost dl Vadim Scarlat.

Tot efortul fizic și financiar, toate problemele întâmpinate pe parcursul anilor în care am luptat cu infertilitatea au dispărut în momentul în care mi-am ținut puiul în brațe. Este cea mai mare bucurie.

Mulțumesc echipei Repromed pentru tot. Pentru faptul că am devenit părinți. Vom reveni cu drag după o surioară sau un frățior pentru fetița noastră.”

Tatiana Scafarschi / Sursa:Repromed+

Un model de speranță și voință, Tatiana le încurajează și pe alte femei să-i urmeze exemplul: "Niciodată nu este prea târziu și niciodată nu renunțați să vă îndepliniți visele"!

Ilona Vignan la fel și-a dorit enorm de mult să aducă pe lume un copil. Ea a devenit mama, după ce a apelat la fertilizarea in vitro.

“Cu domnul Profesor Moşin ne-am cunoscut întâmplător când am venit în Republica Moldova, în căutare de soluții. Locuim în Italia și aici am făcut 4 fertilizări in vitro, fără succes. Când am pierdut speranțele, domnul doctor ne-a ajutat să credem că totul este posibil. După patru luni în Republica Moldova, sub tratamentul domnului profesor Moşin şi supravegherea echipei Repromed, am rămas însărcinată cu trei bebeluși. Copilașii noștri s-au născut la 7 luni exacte. Acum sunt copii ageri și frumoși, care ne bucură zi de zi.

Un sincer mulțumesc domnului profesor Veaceslav Moshin şi întregii echipe Repromed, care, în cazul nostru, ne-a făcut să fim o familie împlinită.”

Repromed+ / Sursa:Repromed+

Maria Guțu este un model de perseverenţă. Timp de 9 de ani a încercat să aibă copii, a făcut 2 fertilizări in vitro și, în final, a dat naștere unor tripleţi adorabili.

“După 2 sarcini extrauterine, nu am avut altă șansă de a deveni mamă decât metoda de fertilizare in vitro. Nouă ani de așteptare ca sa pot să îmi strâng copilașii la piept. În 2010 am recurs la procedura in vitro dar a eșuat. În 2013, a doua tentativă a fost cu succes, iar în martie 2014, la 34 săptămâni de sarcină, am devenit mamă de tripleţi: Lucia, Alexandru şi Laura. Totul datorită dlui profesor Veaceaslav Moşin şi echipei dlui.”

Profesorul Veaceslav Moșin menționează că, începând cu anul 2012, echipa Repromed, aplicând metoda de fertilizare in vitro în tratamentul infertilității, a contribuit la nașterea a circa 2200 de copii.

„Anual circa 800 cupluri ce suferă de infertilitate sunt incluși în programul FIV al Centrului Repromed. Vreau să menționez că, avem un laborator embriologic foarte bine dotat, care corespunde cerințelor și standardelor internaționale. Din ultimele achiziții vreau să menționez despre un microscop de ultimă generație destinat efectuării tehnicilor avansate de reproducere, ca ICSI (injectarea intracitoplasmatică a spermatozoizilor), assisted hatching (ecloziunea asistată), IMSI (selectarea spermatozoizilor cu cea mai bună morfologie); un incubator cu multi-chamber (ce permite cultivarea embrionilor obținuți de la o pacientă în căsuță separată), 2 ecografe ultraperformante de la compania Philips.

Pacientelor ce se adresează cu infertilitate, în funcție de situația clinică, le putem oferi următoarele metode de reproducere asistată:

• FIV cu stimulare ovariană (metoda clasică) – cu rata de succes de 45%,

• Mini-FIV (stimularea ovariană ușoară) – cu rata de reuștă de 32%,

• FIV în ciclul natural – cu rata de implantare de 22%,

• FIV cu transferul de embrioni congelați – cu rata de obținere a sarcinii de 55%.

Totodată, vreau să menționez că, cele mai bune rezultate au fost obținute la femeile de vârsta sub 35 ani. Printre factorii ce contribuie la eșecul de implantare pot fi menționați: scăderea rezervei ovariene asociate cu vârsta, calitatea joasă a embrionilor obținuți, defecte ale cavității uterine, endometru subțire, trombofilie ereditară și dobândită, anomalii genetice, endometrioza, prezența hidrosalpinxului, disfuncție endocrină, obezitatea, factorii nocivi de mediu, obiceiurile nesănătoase ș.a.”

Repromed+ / Sursa:Repromed+

Aproximativ 20-25% dintre cuplurile din Republica Moldova se confruntă cu imposibilitatea conceperii unui copil. Infertilitatea este o problemă de cuplu, cu cauze multe, variate, dar care are și soluții.

„Prima sarcină obţinută prin metoda FIV a fost la finele anului 1995 şi s-a soldat cu nașterea unui băiat cu greutate 3500 gr. De atunci, practic s-a început istoria fertilizării in vitro în Republica Moldova. Solicitările pentru efectuarea procedurii FIV au crescut an de an. Astfel, putem spune că, în zilele de azi, fertilizarea in vitro a devenit principala metodă de tratament a infertilității. Dacă, să comparăm profilul pacientelor de azi și de acum 25 ani putem afirma că, în prezent avem mult mai multe paciente de vârstă avansată (după 35, chiar și după 40 ani). A crescut și ponderea infecțiilor uro-genitale, dereglărilor endocrine, imunologice și de metabolism, endometriozei, patospermiei la soț. Pe de altă parte, datorită progresului științific și tehnologic, actualmente putem trata mult mai efectiv aceste probleme și putem ajuta chiar și cuplurile cu șanse mici de reproducere.”, a subliniat Profesorul Veaceslav Moșin.

Echipa Centrului medical Repromed, specializată în diagnosticul și tratamentul dereglărilor funcției reproductive a femeilor și bărbaților, oferă răspunsuri şi soluţii medicale pentru patologia fiecarui cuplu. Specialiştii Repromed vor fi responsabili pentru a depista exact problemele întâmpinate şi a găsi soluţii pentru rezolvarea acestora.

Fericirea de a avea un copil este mai aproape ca niciodată.

Programați o consultaţie la ☎ 022 263 888.

http://repromed.md/


// console.log('no ads situation')