Primăria Chișinău a lansat licitația pentru reabilitarea străzii Tighina. Cum va arăta aceasta după renovare

Primăria municipiului Chișinău a lansat, astăzi, licitația privind contractarea lucrărilor de reabilitare a străzii Tighina din capitală. Astfel, proiectul prevede reparația părții carosabile, a trotuarelor, crearea locurilor de parcare și modernizarea rețelei de iluminat public stradal.

Foto: chisinau.md

Suprafața totală a străzii Tighina supusă renovării este de 35362 m ², dintre care partea de carosibil: 12900 m ²; trotuare pietonale: 17470 m ².

Lucrările vor fi finanțate de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI), în cadrul celei de-a II-a etape a Programului de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere în zona centrală a capitalei.

În perioada 2019 - 2020, în cadrul aceluiași proiect, pe str. Tighina au fost executate lucrări de modernizare a rețelelor inginerești, în perimetrul str. Avram Iancu - str. Alexei Mateevici.

Potrivit primarului general, Ion Ceban, acest proiect a fost tergiversat o perioadă îndelungată, iar în anul curent, de către actuala administrație a capitalei, au fost depuse eforturi pentru relansarea implementării programului de reabilitare a infrastructurii rutiere din zona centrală a urbei.

În perioada următoare va fi lansată licitația și pentru reparaţia străzii 31 August 1989. Artera de circulație face parte din cadrul aceluiași program finanțat de BERD și BEI și prevede reabilitarea a 3 străzi din centrul istoric al capitalei.


Pub