Igor Dodon: Guvernul Chicu la sigur nu va demisiona până la alegerea președintelui. Coaliția majoritară îl sprijină în continuare

Actualul Guvern, în frunte cu premierul Ion Chicu, își va continua activitatea cel puțin până la sfârșitul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, care vor avea loc pe 1 noiembrie. Declarațiile au fost făcute de președintele Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale la Prime TV.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernul Chicu nu pleacă în demisie până la sfârșitul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Nu va fi demis până la sfârșitul campaniei electorale. Acest Guvern rămâne și își îndeplinește atribuțiile, așa cum este acum, cel puțin până la sfârșitul campaniei pentru prezidențaile”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a explicat de ce este atât de sigur de cele declarate: „Am discutat cu domnul Filip, domnul Diacov, cu colegii din PSRM, ca să știu există sau nu majoritate parlamentară pentru a susține acest Guvern. Și la noi sunt cei care spun că trebuie de revăzut lucrurile, dar eu am spus categoric nu, suntem responsabili să asigurăm stabilitatea actului de guvernare cel puțin până finalizăm alegerile”.

Totuși, Igor Dodon recunoaște că are și el unele nemulțumiri față de activitatea Executivului pe anumite domenii, însă a refuzat să le numească: „Eu am întrebări multe față de acest Guvern, dar haideți să ne imaginăm că era Guvernul de anul trecut. Guvernul este criticat de unii, pentru că situația este dificilă, acest Guvern găsește posibilitatea să susțină cheltuielile bugetare, salariile, pensiile, 1600 de lei pentru fiecare pensionar cu pensia mai mică de 3000 de lei, a găsit 1 miliard de lei, să nu stopeze reparația drumurilor, să vină cu majorarea salariilor la medici. Nimeni nu este perfect, toți fac greșeli, și președintele țării face greșeli, inclusiv eu. Cred că pe unele segmente se poate merge mai eficient, dar nu le voi numi, se va interpreta că cer demisia cuiva, sunt discuțiile noastre interne. O oră și jumătate am discutat cu premierul, sunt domenii unde trebuie de impulsionat”, a precizat șeful statului.

După alegerile prezidențiale, însă, scenariile pot fi diferite, inclusiv cele ce vizează activitatea Guvernului în actuala sa componență. Iar dacă vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate, actualul Cabinet de miniștri ar putea activa și până în lunile aprilie-mai 2021, susține Igor Dodon.


Pub