13:33:51 19.04.2024
Stiri

Consumul de alcool până la pierderea cunoștinței dublează riscul apariției demenței la bătrânețe

Actualitate 16.09.2020 07:26 Vizualizări1532 Autor: Ziarul National
Consumul de alcool până la pierderea cunoștinței dublează riscul apariției demenței la bătrânețe


Nu este recomandat și uneori poate fi periculos. Consumul de alcool până la pierderea cunoștinței se întâmplă atunci când oamenii exagerează și beau atât de mult încât organismul nu mai poate face față.

Mahmureala de a doua zi poate fi mult mai gravă decât o simplă durere de cap, au descoperit cercetătorii.

Un studiu imens asupra cercetărilor anterioare care au analizat „antecedentele alcoolice” ale peste 130.000 de oameni sugerează că riscul de apariție a demenței mai târziu în viață se dublează din cauza consumului în exces de alcool.

Deși legăturile dintre consumul excesiv de alcool și demență sunt bine documentate, încă nu știm destule despre modul în care alcoolul contribuie la mecanismele biologice din spatele declinului cognitiv, după cum se întâmplă în cazul maladiilor precum Alzheimer.

Chiar și așa, aceste legături au fost observate în numeroase studii. Totuși, în timp ce subiectul a fost îndelung cercetat de oamenii de știință, asta nu înseamnă că nu există metode și mai noi de a analiza datele.

O limitare semnificativă în studiile existente, care au tendința să analizeze efectele asupra consumului mediu de alcool de-a lungul timpului, este lipsa analizării tiparelor consumului de alcool care se ascund în spatele acelor medii.

Spre exemplu, cel mai probabil există o mare diferență între consumul de 14 băuturi alcoolice în decurs de două săptămâni și același consum într-o singură noapte.

„Consumul de cantități mari de alcool într-o perioadă scurtă poate duce la creșterea toxicității în sânge, deș i astfel de episoade nu au loc în timpul consumului mediu de alcool”, a explicat echipa de cercetare, coordonată de epidemiologul Mika Kivimaki, de la University College London, potrivit Science Alert.

Consumul excesiv de alcool contribuie la apariția bolilor asociate demenței

„Așadar, nivelurile moderate și ridicate de consum pot fi combinate cu episoadele de consum în exces, astfel ducând la efecte acute asupra sistemului nervos central, precum și pierderea temporară a cunoștinței”, au mai spus cercetătorii.

Totodată, oamenii de știință au mai explicat că episoadele de consum în exces de alcool ar putea contribui la dezvoltarea altor condiții medicale asociate demenței, precum boli ale ficatului și rinichilor, diabet și boală arterială coronariană.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md