18:14:38 20.04.2024
Stiri

Cu ce se ocupă acum Nicolae Furtună și cum comentează acuzațiile lui Usatîi, potrivit cărora ar fi AUTORIZAT, fiind ȘANTAJAT, un dezinfectant comercializat de o firmă care ar aparține familiei Dodon: „Nu mă mai provocați să pierd și ce mai am…”

Actualitate 16.09.2020 11:59 Vizualizări3200 Autor: Ziarul National
Cu ce se ocupă acum Nicolae Furtună și cum comentează acuzațiile lui Usatîi, potrivit cărora ar fi AUTORIZAT, fiind ȘANTAJAT, un dezinfectant comercializat de o firmă care ar aparține familiei Dodon: „Nu mă mai provocați să pierd și ce mai am…”


Fostul șef al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, infirmă faptul că ar fi autorizat un tip de dezinfectant comercializat de o firmă care ar aparține familiei Dodon, așa cum a afirmat ieri-seara, primarul de Bălți și candidatul la alegerile prezidențiale, Renato Usatîi.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL, Furtună a spus că nu a auzit și văzut declarațiile lui Usatîi, care afirmase că fostul șef al ANSP ar fi fost determinat să autorizeze acest dezinfectant prin intermediul unui dosar pe care l-ar avea la Centrul Național Anticorupție. „Nu am auzit și nici nu mă interesează. Eu nu vreau să comentez. În primul rând nu știu ce a declarat Usatîi. Vreau să văd cu ochii mei. În al doilea rând, eu știu că Usatîi vrea să facă senzații și prostiile eu nu le comentez”.

Întrebat dacă are dosar la CNA, Furtună a spus: „Aaaa, foaie verde”. Fostul șef a mai infirmat că ar fi fost șantajat: „Nu, niciodată”.

Sursa citată a mai adăugat că nu are nicio treabă cu firmele la care face referire Usatîi și preferă să fie lăsat în pace, mai ales că recent și-a pierdut funcția din cauza unor declarații făcute în presă.

„Dar ce treabă am eu cu de aceste firme? Eu nu știu… Eu sunt acum în concediu și nu vreau… Eu mi-am făcut misiunea și datoria mea civică. Mi-am cerut scuze și am demisionat. Restul… dați-mi pace, că sunt în concediu”, a precizat Furtună.

Citește și: Ministra Sănătății s-a dezis cu ușurință de Furtună: „Regret declarațiile INADECVATE expuse public”

Medicul a mai adăugat că, imediat după expirarea concediului, va reveni la muncă în cadrul ANSP. „Eu am demisionat din funcția de director, dar sunt în concediu, pentru că am dreptul la concediu. Rămân doctor simplu în instituție”.

Citește și: Nicolae Furtună a DEMISIONAT. Cine va asigura interimatul funcției de director al ANSP

Nicolae Furtună s-a ferit să spună dacă este supărat pe actuala guvernare, în condițiile în care aceasta a pus pe umerii săi insuccesele înregistrate în gestionarea pandemiei.

Citește și: Igor Dodon intervine, după ce SCANDALUL în jurul declarației făcute de Nicolae Furtună a căpătat proporții: „Nu mai are calitatea morală să ocupe funcția de director ANSP și trebuie să demisioneze”

„Nu comentez lucrurile acestea, vă rog să nu mă provocați. Voi cu gazetele deja m-ați provocat și eu am pierdut funcția. Nu mă mai provocați să mai pierd ce mai am, vă rog”, a conchis medicul.

Citește și: O nouă SCHEMĂ în care ar fi implicată familia Dodon. Usatîi: „E vorba de zeci de MILIOANE de lei care merg în buzunar... Nicolae Furtună ȘTIE și o să vină ziua când va RECUNOAȘTE. El a fost în toată această perioadă ȘANTAJAT cu dosare”

De menționat că Renato Usatîi a declarat că fratele președintelui Igor Dodon ar gestiona două firme, care asigură majoritatea instituțiilor publice, inclusiv școlile sau unitățile militare, cu dezinfectanți. Astfel, familia președintelui ar câștiga zeci de milioane de lei de pe urma acestor contracte, iar fostul șef al ANSP, Nicolae Furtună, știe despre această schemă.

„În școli, la carabinieri vor apărea unele denumiri de dezinfectanți. Sunt două companii cu denumiri apropiate, „Chemistry Trading” SRL și „Chemix Group”, care sunt ale fratelui lui Igor Dodon. Eu m-am interesat și am aflat că sunt două tipuri de dezinfectanți. Pentru dezinfectarea instrumentelor sau diferitor lucruri... Pentru acest tip de dezinfectant autorizația se oferă în două-trei zile. Dar sunt dezinfectanți din grupul de biocizi. Pentru înregistrarea acestuia e nevoie de minimum patru luni. E vorba de teste. Domnul Furtună știe și o să vină ziua când va recunoaște. El a fost în toată această perioadă șantajat, are un dosar ținut la murat de CNA-ul lui Flocea. Astfel, de multe ori Furtună a declarat ceea ce dorea Dodon sau alții, pentru ca era prins de mâini cu acest dosar penal la CNA”, a declarat Usatîi, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md