01:59:50 20.04.2024
Stiri

Dodon îl AMENINȚĂ cu DEMISIA pe ministrul Șarov: „O să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice... Dacă aș dori, atunci mâine ar fi demis...Răbdăm puțin...”

Actualitate 16.09.2020 22:53 Vizualizări4668 Autor: Ziarul National
Dodon îl AMENINȚĂ cu DEMISIA pe ministrul Șarov: „O să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice... Dacă aș dori, atunci mâine ar fi demis...Răbdăm puțin...”


Președintele Igor Dodon este supărat că ministrul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Igor Șarov, și-a permis să-i facă observație în public pentru că nu a purtat mască și nu a respectat distanța socială atunci când a vizitat câteva școli săptămâna trecută. Șeful statului a spus că, dacă ar dori, atunci Șarov ar zbura din funcție "chiar mâine".

Citește și: Un ministru delegat de PD, critici dure la adresa președintelui Dodon: „Plasarea samavolnică deasupra legii vă exclude automat din corpul civic al acestei țări”

Lui Dodon i s-a amintit că ministrul Igor Șarov, în cadrul unei ieșiri publice, a condamnat comportamentul șefului statului, în condițiile în care profesorii, expuși unui risc sporit de infectare, stau zilnic în fața elevilor cu măști și viziere de protecție.

„Din nou insinuări din partea opoziției”, a declarat în această seară Igor Dodon, în cadrul unei ediții speciale la postul Prime TV.

Președintelui i s-a atras atenția că Igor Șarov nu este din opoziție, ci membru al Guvernului coaliției PSRM-PD.

„Nu am auzit să spună domnul Șarov de mine. Dacă a spus, atunci vom discuta cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se pot lua și alte decizii, inclusiv politice... ca să se învețe să se documenteze. Asta pentru cei care vor să vadă realitatea. Președintele țării a fost cu mască în școală și doar atunci când a vorbit cu elevii și-a scos masca. A spus două-trei cuvinte și și-a pus masca. Eu în spații închise port mască, respect toate măsurile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. (În școală n.r.) Mi-am scos masca pentru ca să vorbesc... Am un respect deosebit față de cei cu care vorbesc și de asta o scot. Ulterior o pun la loc. Eu nu am încălcat nimic, se fac speculații și se vor face în continuare. Pe viitor o să vorbim prin mască, inclusiv în fața publicului”, a promis Dodon.

Întrebat cum va plăti Șarov pentru această declarație, președintele a răspuns că și socialiștii au multe pretenții la miniștri delegați de PD.

„Noi avem un acord de coaliție, care presupune o anumită colaborare. Acum să vă imaginați că încep de mâine deputații PSRM să ia pe fiecare ministru PD și să-l eticheteze public. La ce duce chestia asta? Eu cred că la nimic bun. Dacă vrei să te poziționezi politic, în anumite interese politice, atunci convii asupra unei agende. Dar când se lansează săgeți la adresa unui partener, atunci apar semne de întrebare. Noi am avut discuții sincere în aceste zile cu partenerii noștri de coaliție. Eu înțeleg că la ei pe intern nu este simplu”, a precizat președintele.

Oficialul s-a referit la declarația președintelui de onoare al PD, care a recunoscut că în Biroul Executiv al PD sunt persoane care vor ruperea coaliției cu PSRM. Mai mult, Dodon crede că Șarov ar fi ghidat anume de acei fruntași ai PD, care vor să fie ruptă alianța cu socialiștii.

„Eu înțeleg că cei patru de care a vorbit Diacov îl controlează pe Șarov și încearcă să distorsioneze, să provoace situația, ca noi să intrăm mai dur, pentru a rupe coaliția. Noi suntem parteneri de nădejde, responsabili. Noi nu vrem să aruncăm țara în haos. Chiar dacă vom fi provocați, vom fi responsabili. Presupun că cei patru îl controlează pe Șarov. Dacă aș dori, atunci mâine ar fi demis... Dar suntem în coaliție, care trebuie menținută. Putem aduce sute de critici pentru fiecare ministru al PD-ului și vom avea dreptate. Și unde se va ajunge? Ajungem la haos. Noi suntem responsabili și răbdăm puțin. Răbdăm puțin, totul la timpul său”, a conchis președintele.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md