fbpx

O grădiniță care activa ilegal în Chișinău a fost închisă! „Situație ieșită din comun”

O grădiniță din capitală a fost închisă după ce autoritățile au stabilit că aceasta activa ilegal și nu respecta regulile impuse pe timp de pandemie. Informația a fost comunicată azi de șeful interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică – Vasile Guștiuc.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul conferinței de presă organizată astăzi, 16 septembrie, responsabilii au anunțat că în cadrul instituției erau 15 copii.

O situație ieșită din comun pe teritoriul municipiului Chișinău. Pe strada Doina din capitală activa o instituție de educație timpurie, organizată de către un ONG, în cadrul căreia se aflau 15 copii. Este de menționat faptul că instituția în cauză nu dispunea de niciun act permisiv privind desfășurarea activității, fiind organizată cu încălcări flagrante ale Legislației sanitare și lipsa pe deplin a respectării normelor privind prevenirea infecției cu virusul COVID-19. A fost luată hotărârea de a fi suspendată activitatea acesteia”, a declarat Vasile Guștiuc.

Menționăm că, timp de peste două săptămâni de când a fost reluată activitatea instituțiilor de învățământ, în grădinițe s-au infectat doi copii, circa 113 fiind în izolare, și 47 de educatori.

CITEȘTE ȘI:

Două săptămâni de școală: zeci de elevi infectați și mii de copii – în izolare. Ministrul Educației a prezentat o sinteză

Articole asemănătoare

Back to top button