/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Comercianții de flori din centrul Capitalei sunt revoltați că vor trebui să închidă temporar gheretele

missing
16 septembrie 2020, ora 21:28

Comercianții de flori, din centrul Capitalei, sunt nemulțumiți că și-ar putea pierde, temporar, locurile de muncă. Și asta pentru că strada Bănulescu Bodoni ar urma să intre în reparații, iar toate vasele cu flori trebuie scoase de pe trotuare. Vânzătorii se plâng că și așa pe timp de pandemie nu au făcut niciun ban, iar acum, timp de câteva săptămâni, vor fi nevoiți să-și închidă gheretele din nou. Mai mult, ei spun că nu au fost anunțați despre această decizie a Primăriei. Autoritățile municipale susțin însă că administratorul pieței de flori a fost informat că lucrările de reparație vor începe săptămâna viitoare.

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „Strada Bănulescu-Bodoni urmează să intre în reparație. Astfel, primarul a rugat agenții economici, care comercializează aici flori, să elibereze zona dedicată pietonilor. Potrivit lui, aceștia ocupă trotuarul abuziv. Astfel, florile trebuie să fie comercializate nu pe trotuar, dar în gherete”.

Comercianții au aflat de la echipa TV8 despre planurile autorităților.

„Zvonuri sunt multe, vorbesc toți, dar noi încă nu știm nimic”.

„Deocamdată, nu ne-au anunțat despre asta”.

Aceștia cred că oamenii nu vor veni să cumpere flori prăfuite, așa că mai bine își închid gheretele cât durează lucrările de reparație.

„Dacă ar mai fi lucrul ăsta două săptămâni, să nu mai fie două luni. O să fie praf și nu va fi posibil de lucrat. Mai bine ne închidem”.

„Cred că nu, cred că toți o să lase, acum nu-s vânzări, dar atunci nici atât”.

Mai mult, vânzătorii spun că și așa, în perioada pandemiei, pierderile financiare sunt mari.

„Arenda oricum o să o achiți, e costisitoare, șapte mii și ceva. Și florile toate se pierd”.

„O să vedem, o să ne acomodăm la toate cerințele că așa e la noi la Moldova, până o să ne luăm geanta și o să ne ducem”.

Alți comercianți ne-au spus că vor răbda până se termină renovările. Important este ca trotuarul plin de gropi să fie reparat.

„Desigur că e rău, dar și trotuarul trebuie reparat. Vedeți în ce hal e”.

Responsabilii de la primărie declară că au informat administratorul pieței că lucrările de reparație a trotuarelor vor începe cel târziu săptămâna viitoare, astfel că trebuie evacuate toate vasele cu flori, umbrelele și alte utilaje sau lucruri care se află în afara gheretelor. Mai mult, piața ar urma să stea închisă timp de câteva săptămâni.

ILIE CEBAN, VICEPRIMAR: „Am rugat să discute cu fiecare agent economic, să informeze că pe parcursul unei săptămâni sau două va fi practic imposibil de trecut, de a efectua activitatea, deoarece vor fi echipe de muncitori și ca să nu fie create careva impedimente”.

Totodată, viceprimarul a menționat că urmează să fie elaborat și un proiect de modernizare a gheretelor ca flori, astfel încât acestea să arate mai estetic. În 2021, municipalitatea își propune să renoveze și Parcul Catedralei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram