‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
15.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPrețurile pentru grâu, porumb și floarea soarelui în diferite zone ale țării

Prețurile pentru grâu, porumb și floarea soarelui în diferite zone ale țării

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimele zile, prețurile pentru grâu, floarea soarelui și porumb pe piața locală s-au modificat, însă, per general, prețurile cu care aceste produse sunt vândute nu diferă prea mult de la o zonă la alta.

Spre exemplu, pentru zona de nord, potrivit informațiilor oferite de fermieri pentru Agrobiznes, prețul pentru porumb stabilit în aceste zile este de circa 3,7-4,0 lei per kilogram (prețul de cumpărare de la producător). La sudul țării producătorii nu cunosc prețurile exacte, în condițiile în care aceștia, practic, nu au ce recolta în acest an.

Prețurile sunt indicate pentru Republica Moldova, în lei moldovenești.

Contactând mai mulți traderi ce exportă cereale, aceștia ne-au spus că la moment nu sunt preconizate exporturi de porumb, astfel sunt realizate doar mici vânzări pe piața locală.

Acest lucru poate fi explicat și prin faptul că având un consum intern de circa 700 de mii de tone, asociațiile de profil estimează o recoltă de porumb în acest an mai mică, sub 600 de mii de tone. Respectiv, cantitatea ar putea să nu fie suficientă pentru a acoperi nici cererea internă.

Pentru floarea soarelui, traderii anunță un preț de 8 lei/kg pentru zona de nord, 8,1-8,2 zona de centru și 8,1-8,3 pentru zona de sud.

‹ adv ›

Prețul pentru grâu anunțat de producători este de 3,8 lei.

Majoritatea producătorilor ne-au anunțat că în condițiile dificile ale acestui sezon, aceștia realizează vânzări pentru a-și achita datoriile. Astfel, o bună parte sunt nevoiți să vândă cerealele direct din câmp la prețul indicat la zi.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›