(video) Mașină ticsită cu peste 2 tone de piele de bovină, reținută de polițiști în apropierea satului Măgdăcești

Un bărbat în vârstă de 29 de ani, care transporta ilegal piele de bovină a fost stopat de polițiști în apropierea satului Măgdăcești din raionul Criuleni. Bărbatul transporta ilegal cu un Mercedes Benz, 2,720 de kg de piele de bovină.

Foto: politia.md

Schema frauduloasă de transportare a mărfii a fost depistată de ofițerii Direcției investigații centru a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, în comun cu angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică.

La solicitarea poliției, bărbatul nu a putut prezenta niciun act care ar confirma proveniența mărfii.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că pielea de bovină era transportată pentru a fi prelucrată, cu ulterioara exportare în țările UE, pentru a fi comercializată.

Marfa, valoarea căreia urmează a fi stabilită, a fost ridicată, iar ofițerii de investigații efectuează acțiuni procesuale de constatare în scopul stabilirii tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă de transportare și comercializare a bunurilor fără acte de proveniență.

Menționăm că, conform legislației în vigoare, pentru transportarea mărfii fără dovadă de origine și proveniență, șoferul riscă să fie sancționat contravențional cu amendă de la 3 000 la 4 500 de lei.


Pub