Trei vaccinuri antigripale au fost autorizate în contextul situației epidemiologice și prevenirii gripei sezoniere

Până astăzi, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a autorizat mai multe tipuri de vaccinuri antigripale, în contextul situației pandemice globale cu SARS Cov-2 și prevenirii gripei sezoniere.

Foto: GETTY

În NSM se regăsesc următoarele vaccinuri antigripale tetravalente:

- VaxigripTetra®, producător Sanofi Pasteur, Franța; - Influvac®, producător Abbott Biologicals B.V., Olanda; - GCFLU tetravalent, producător Green Cross Corporation, Coreea de Sud.

De menționat, că aceste vaccinuri sunt recomandate și precalificate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru emisfera nordică, sezonul rece al anului 2020-2021.

“Din păcate, sezonul rece din anul acesta va fi unul și mai complicat decât de obicei, în contextul în care, ne confruntăm cu pandemia cauzată de COVID-19, iar o evoluție negativă a gripei sezoniere ar putea pune o presiune suplimentară asupra sistemului nostru de sănătate. Astfel, dorim să informăm publicul larg, despre vaccinurile antigripale autorizate de AMDM, ca urmare a unei evaluări ample efectuate de un grup de experți abilitați în domeniu”, a declarat directorul general AMDM, Eremei Priseajniuc.


Pub