(video) Circa 5 mii elevi, în izolare, iar 186 - testați pozitiv la Covid-19, de la începerea anului școlar. Care este situația în grădinițe

(update) 738 de instituții de educație timpurie activau la 14 septembrie, 2 instituții închise în carantină, 113 copii în autoizolare, 2 copii confirmați pozitiv, 47 de cadre didactice confirmate pozitiv, 113 cadre - în izolare, personal auxiliar confirmat pozitiv - 26, iar 82 în izolare.

Foto: UNIMEDIA

(update) Din cauza carantinei 10 instituții activează la distanță, 171 de clase care activează la distanță, la fel din cauza carantinei, 4958 de elevi se află în izolare, 186 elevi - confirmați pozitiv, 173 de cadre didactice testate pozitiv, 288 de cadre didactice se află în izolare, personal auxiliar și nedidactiv confirmat pozitiv - 40, iar 118 se află în izolare.

(update) „Bilanț provizoriu, situația este dinamică, se schimbă de la zi la zi. Ministerul a monitorizat situația. Se obsevă că începerea școlii nu a dus la o creștere majoră a numărului de infectări, numărul fiind aproximativ egal cu rândul populației generale, comparativ cu populația școlară.

Aceste date arată că până acum școala nu a fost o sursă de risc mai mare, decât au fost activitățile celor neimplicați în procesul educațional.

În 2 săptămâni numărul de școli închise este același cu numărul de școli închise la 1 septembrie, dar avem un număr crescător de clase care activează la distanță din cauza virusului. Nu totul este perfect”, a declarat Șarov.


Pub