Primul mesaj al lui Navalnîi din spitalul din Germania: „Ieri am putut respira singur toată ziua. Un proces uimitor, recomand”

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, a postat un prim mesaj pe o rețea de socializare, de când a fost otrăvit și internat la spitalul din Germania. „Salut. Mi-e dor de voi” - a scris într-o postare pe instagram, acum câteva clipe.

Foto: instagram/navalnîi

„Bună. Mi-e dor de voi. Încă nu mai pot face nimic, dar ieri am putut respira singură toată ziua. Eu, singur. Nu am folosit niciun ajutor din exterior, nici măcar cel mai simplu aparat de respirat. Mi-a placut foarte mult. Un proces uimitor, subestimat de mulți. Recomand”, a scris acesta.

Amintim că starea disidentului rus Aleksei Navalnîi s-a îmbunătăţit şi mai mult şi „poate să coboare din pat pentru perioade scurte de timp", a anunţat luni spitalul din Berlin unde acesta este internat, relatează dpa, citat de AgerPres.

Spitalizat la sfârşitul lunii august în Siberia, în comă, după ce i se făcuse rău în avion, Navalnîi (44 de ani) a fost transferat la Berlin, unde medicii au concluzionat că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, conceput în perioada sovietică în scopuri militare.

Berlinul şi partenerii săi occidentali cer explicaţii Moscovei, care respinge categoric aceste acuzaţii şi deocamdată a iniţiat doar verificări preliminare în acest caz, fără a declanşa o anchetă.


Pub