Șefa Direcției Educație din Criuleni și secretara Consiliului local Pruteni riscă să fie demise. Încălcările găsite de ANI

Șefa Drecției educație Criuleni și secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești riscă să fie demise din funcție. ANI informează că Inspectoratul de Integritate a emis două acte de constatare pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Foto: ani.md

Fostă cosilieră în cadrul Consiliul raional Criuleni, în perioada februarie 2020- mai 2020, a deținut simultan cu mandatul de consilier și calitatea de funcționar public, cea de șefă al Direcției Educație a Consiliului raional Criuleni.

Secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești, în perioada noiembrie-decembrie 2019 a exercitat concomitent cu funcția publică de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. În perioada noiembrie 2019 - martie 2020, aflându-se în funcția de secretară a Consiliului comunal Pruteni a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești.

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, cu excepţia funcţiilor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

Totodată, cele două persoane ar putea fi incluse în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.


Pub